Barn 2006

kids2006.jpg

2006 var året då det personliga blev stor trend. Tryck på barnen skulle vara överallt i hemmet. Kakelplattor, kuddar och förstås på tapeten! En trend på samma linje var de personliga smyckena. Nu skulle barnen hänga runt halsen  på fler än ett sätt. Samtidigt som det personliga blev allt viktigare kunde vi inte få nog av att spegla oss i andra. Lanseringen av Family Living i Mamas spår blev en snar succé och många utvecklade en hatkärlek till att läsa om kändismammorna och deras liv.

Stjärnornas barn fick små miniatyrfåtöljer från hippa Jennifer Delonge. Bara det bästa till barnen! Design och formgivning för barn fullkomligt exploderade under 2006. Designen av tillbehör för barnskötsel nådde också en peak. Mänskligheten har aldrig skådat ett sådant stort urval av skötväskor, det är en sak som är säker! Nu blev även papporna en intressant köpstark grupp.Titta exempelvis på Dad Gear – en skötväska speciellt designad för män samt det manliga tilltalet i teknikprodukterna från Bosieboo. Zappa över mitt i matchen och se ditt barn sova! Även när det gäller barnvagnar kan man se en tydlig marknadsföring till en förmodad teknikintresserad blivande fader. Trenden här var färgstarka vagnar från Bugaboo. Vagnarna fick även starkare konkurrens av bärsjalen under 2006.

2006 var året då GI och sockersanering på landets förskolor var en het fråga. Är vi redo för bomullsanalys i ekotrenden nu när vi har rensat ut fredagsmyset? När det gällde kläder kunde vi inte få nog av dansk retrodesign. Många nya svenska märken poppade upp och även här var det 70talisternas drömbild av sin egen barndom som dominerade stilidealet. Vi köpte fula dockor till barnen och förmodligen uppskattades de mest av de designroade föräldrarna. Dödskallar fanns överallt 2006! Allt från napp till tapet skulle prydas av denna urgamla symbol. Vi tycktes heller aldrig få nog av den gemytliga Barbapapa.

Något som kom stort under året var väggdekorationer till samtliga rum i hemmet, men framförallt till barnrum. Vi ville ha lätt förändringsbara och flexibla inredningar. Det öppna hemmet får förmodligen snart stark konkurrens av dörrar som går att stänga. Vi såg också en början till förändring i synen på den klassiska kärnfamiljen som allenarådande norm. Baby Bird Universe är designad för en ny värld där allt inte är format efter konventionen.

Det skall bli mycket spännande att följa utvecklingen 2007! Ni hänger väl med?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.