Inspiration: Vecka 17

inspiration17 copy

I dag firas Världsbokdagen. Varje dag är en bokens dag hos oss, men visst kan vi fira boken lite extra i dag. Sonen och jag skall till biblioteket och kalasa. Varför inte gå med i en bokklubb? Bonniers nya Barnbokklubb har förstått kraften med nätet och att hålla jämna priser med de stora nätbokhandlarna. Jag gillar den snygga sajten med illustrationer av favoriten Stina Wirsén. Bokklubben samarbetar med jätten Adlibris vilket borgar för bra priser.

I veckan är det stor vernissage för Nationalmuseums nya utställning Förfärligt härligt. Utställningen är en exposé över 1800-talets stilideal, som av minimalister nog betraktas som just förfärligt. Utställningen känns inte speciellt provocerande när inredningsentusiaster snarare hyllar det överlastade för ögonblicket. Tanken är att inte bara oroa ögat, utan även att visa på ett växande intresse för det förfärligt härliga. I utställningen återfinns nutida konsthantverk som hämtat inspiration från svunna tider. Utställningen pågår till 24 februari 2008, så det finns hopp även för oss lantisar!

Stadens gator befolkas av små envetna skolbarn med den ständiga frågan Vill du köpa en majblomma? I år är den klassiska blomman riktigt fin i en trendig kleinblå nyans som även bör tilltala den mest inbitna fashionistan. Förfärligt eller härligt? Döm själva. Silver- och guldbabyskor från Mama Mia. Om man gillar personliga ting med handtryck rekommenderas ett besök hos Handgjord. Ovan syns en cool randig katt.

Ett irritationsmoment i vardagen för en tidskriftsnörd som jag själv, är alla de premier som vräks ut på de otrogna prenumeranterna. Vi andra, som betalar in våra årsprenuemrationer gång på gång, får stå där med grönt ansikte. Elle Interiör (som för övrigt har en uppdaterad webbsida väl värd ett besök) bör dock hedras i sammanhanget, då de skickade mig en liten Aaltoskål till flingsaltet när jag förnyade min prenumeration. Man skall vårda sina trogna kunder!

I min skrubbiver har jag kommit till kroppsskrubb. Den flottaste förpackningen har Badeanstaltens saltskrubb. Jag gillar den klassiska syltburkskänslan. Makeupartister hyllar ofta The Makeup Corrector Pencil från Shiseido. En är på väg i rikting mot mig och det skall bli mycket spännande att testa kamoflage med denna penna. Jag hoppas att Ni alla får en fin vecka! Det sägs att värmen är på ingång igen!

It´s alive! Jag kan inte säga hur skönt det kommer att vara att ligga på en egen sida sedan! Blogsome får en oftast att sätta i halsen av skräck över vita bloggar…

Leave a Reply

Your email address will not be published.