Saras kök

saraskök

Belinda Olsson ägnar sig åt matprogrammen i gårdagens krönika i Aftonbladet. Sara Begner i Saras kök får sin släng av sleven och kallas präktig. Programmet med Sara och Ann Söderlund har rullat ett tag nu, men jag har fortfarande inte sett det. I kväll utlovas det mat för barn och det får mig att planera en sittning i soffan. Har Ni sett tidigare program? Bu eller bä?

Förövrigt är en av mina akilleshälar samtalet mot det ordnade och vanliga som pågår för tillfället. Ann Söderlund regerar i mammatidningarna med sitt “shabby chic”. Svenssonliv är inte hennes cup of tea minsann och det är “hellre kaos och fest än ordning och tristess”. Det är “stökigt hemtrevligt” och myspys i våningen i motsats till det välordnade och tråkiga. Det är lite smågalet med vin mitt i veckan. Crazy feeling!

Update: Nu har jag sett programmet. Barnen var söta i köket där det fanns oändligt mycket tid och tålamod. Schabloner om att leka fram maten och att kladd är bra har vi hört förut. Jag blev dock påmind om barns svaghet för spett och skall nog testa en del av recepten. Och att jag vill laga denna mat måste vara ett godkänt betyg för programmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.