Bland mönster, tapeter och vårsol i Göteborg

1015mönstergbgMed hopp om att åter finna gnistan och energin vände jag mig västerut till den stad som alltid brukar ge mig just detta. Kära Göteborg. I vanlig ordning blev en av mina första anhalter Blomrum, där jag alltid blir så inspirerad av deras sätt att kombinera blommor i buketter. Denna gång fastnade blicken på fagra stjärnflockor, anemoner och kungsängsliljor. Bara så fint. Senare mötte jag upp Tina för att checka in på Scandic Rubinen och konferera kring Decor Life.

1015mönstergbg1På onsdagsmorgonen ledde våra steg till Engelska Tapetmagasinet som anordnade frukost tillsammans med Sandberg Tapeter. Det är alltid en fröjd att besöka Tapetmagasinets vackra lokaler. Att som här även få sig till livs trender och tapeter från Sandberg med trevligt sällskap, gjorde det hela till en mycket fin och inspirerande inledning på dagen. Som bekant är mönster, tapeter och vackra tyger något som jag verkligen tycker om. När vi köpte tapeter till huset för snart sju år sedan var faktiskt just Engelska Tapetmagasinet leverantör av Morristapeten som sitter i mitt arbetsrum. På den tiden fanns det inte så många aktörer i branschen på nätet och det var inte helt lätt att få tag på William Morris. Det har som bekant ändrats radikalt sedan dess, men det är fint att se att Tapetmagasinet är still going strong. Vi fick en smygtitt på en Morristapet som lanseras snart. Tidigare har Tulip & Honeysuckle endast funnits i tyg – mönstret satt uppspänt i William Morris egen matsal – men nu trycks den även som tapet. Så fin. Undrar var jag kan tapetsera härnäst?

1015mönstergbg2Det var himla roligt att träffa Hanna Wendelbo i verkliga livet. Hanna är numera Creative Director på Sandbergs och i går höll hon en engagerad föreläsning om aktuella trender inom tapeter. Att ordet för dagen i #fotoutmaningmars2015 på Instagram var mönster, kändes väl i sammanhanget klockrent.

1015mönstergbg3Efter den lyckade frukosten blev det ett varv på staden för att titta in till en del av de företag som medverkat i arrangemanget. Så här fint hade Floramor och Krukatös kombinerat tapet med blommor på väg in till deras innergård som alltid verkar som en magnet i Göteborg.

1015mönstergbg4Den där gnistan och energin då? Jo tack. Det finns hopp. Jag finner alltid ro och inspiration i Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Det är en sådan vacker miljö och påfyllnad av klorofyll. Vi blev lite berusade av doften av Kamelia därinne, Tina och jag. På uteserveringen träffade den första starka vårsolen ansiktet och där och då kändes det sannerligen som om livsandarna återvände igen. Tack Göteborg för att jag fick möta våren hos dig denna gång.

1015mönstergbg5

4 comments

  1. Ahhh vad trevligt att Gbg levererade! Spännande med fortsättningen på Decorlife.
    Stockholm går inte heller av för hackor idag – vårsol precis som Annelie skriver ovan. Jag tror att det fina vädret här kommer att hålla i sig minst till nästa helg 🙂

  2. Underbara bilder! Vilken härlig vårkänsla jag fick av ditt inlägg. Morristapeten då. Fantastisk. Nog tur vi inte börjat tapetsera vardagsrum och tv-rum än. Tack för fin inspiration.

    Trevlig helg!
    /C

Leave a Reply

Your email address will not be published.