Klassiker: Rabarber från Jobs

1016rabarber1Jobs har varit verksamma med textilier i Dalarna sedan 1944. Trycken känns igen på dess färgstarka och mönsterrika uttryck. Ambitionen är att saluföra “tidlösa klassiska tyger, utan att snegla på vare sig mode eller inredningstrender. Här är det istället konstnärens uttryck och hantverket som står i centrum”. En favorit är klassikern Rabarber av Gocken Jobs från 1969. Det är inte utan man blir sugen på vår när man ser denna mönsterprakt.

1016rabarber2Jag håller ögonen öppna på loppisar, men har hittills endast siktat några lampskärmar i riktigt dåligt skick. Fåtölj hos Bukowskis.

916servett1I väntan på att finna ett loppisfynd eller att investera i någon textil, siktar jag på att pryda bordet med mönstret. Det är inte varje dag jag skriver om pappersservetter här på bloggen. För en äldre generation var de essentiella – speciellt kaffeservetterna som det samlades på i lådorna. De riktigt fina sparades till de stora kafferepen. Jag undrar om jag inte hade en samling en gång i tiden också. Jag sparade nämligen på det mesta som liten – ekorre många gånger om. Servetter av papper kanske inte är det bästa ur en miljöaspekt, men ibland trevligt till ett dukat bord. Duni lanserar nu några motiv av systrarna Lisbet och Gocken Jobs. Det brukar finnas ställ i matbutiker med dessa produkter. Jag hoppas springa på några vackra till påsktider.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.