Rosor i Falsterbo

1916davidcarlsonFotografi: Petra Bindel. Styling Emma Persson Lagerberg för Elle Decoration nr 4/2016

Vissa hem känns mer bekanta än andra om man roar sig med att hålla sig uppdaterad i inredningsmagasinen. David Carlsons hem i Falsterbo är ett sådant. Genom åren känns det som om man har fått kika in flera gånger – med fokus på rosorna, klassiskt hemma-hos, med betoning på tapeter och nu senast i nya Elle Decoration med ett mer avskalat sommarnöje omgivet av en prunkande trädgård.

1916davidcarlson1Om man jämför olika reportage blir det tydligt hur medskapande stylist och fotograf är i bilden av ett hem. Här är det Emma Persson Lagerberg och Petra Bindel som skapat sin version. Jag tycker mycket om reportaget – en av mina favoriter från Falsterbohemmet – och det är spännande att konstatera att det kan bli ganska olika vinklar beroende på vems ögon man ser med. Ett nyttigt perspektiv för oss bloggare som tar många bilder från den egna täppan. Vad förmedlar man för bild? Vilken historia berättas om ens hem?

En liknande jämförelse görs av chefredaktören för Elle Decoration, Svante Öquist, vars hem varit med i olika versioner i olika länders utgivning av tidningen. Där är det dock samma stylist och fotograf, men olika urval och layout av materialet.

Här har man börjat ana lite svalare vindar. Förhoppningsvis får man därmed njuta lite längre av den intensiva blomningen av exempelvis tulpaner utanför.

One comment

  1. Vilken bra sammanställning över olika reportage där huset varit med. Jag har för mig jag har nån tidning från 90-tal eller tidigt 00-tal där de fula perspektivfönstren var kvar. Det är så fint nu med “rätt” fönster. Och allt annat förstås! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.