Våning i Gamla Stan

3216gamlastanMed de svalare vindarna utanför fönstret, börjar blickarna så sakteliga dras inåt igen. Jag tänker mig att min utesäsong blir ordentligt förlängd med växthuset, men mentalt kan jag tänka mig att puffa lite kuddar och fixa med smått inne. I dag kickades tanken igång med detta magnifika boende till salu genom Wrede. Vem spinner inte igång kring ett 1600-talspalats i Gamla Stan med takmålningar, stuckaturer och innergård?

3216gamlastan1För mig som älskar Svenskt Tenns värld fäster ögat på några ikoniska ting som exempelvis Vitrinskåp 2077 från 1943. Det är den vackraste möbel som jag vet. Det är något alldeles särskilt med den smäckra konstruktionen som ändå kan bära upp allt vackert som är skåpets innehåll. Soffan är även den klädd med ett av mina favoriter bland Franks mönster – Anakreon. Inspirationen är hämtad från en fresk i palatset Knossos på Kreta. Jag köpte mig en kudde i våras och fågeln gör mig glad varje gång jag ser den. Jag tittar även på gardinuppsättningen. Det kan vara så att detta är hösten då hemmet blir lite mer klätt när det gäller fönstren. Här syns klassiska “sjuttonhundratalsrullgardiner” – en modell att ta i beaktande.

3216gamlastan2Det här är ett boende med en distinkt karaktär. I nuläget är det inrett med en klassisk touch, men jag kan mycket väl se detta med helt andra stilar – kanske mer monokromt för att verkligen lyfta fram alla detaljer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.