Grönt i trädgården

3216österlenhus1Jag antar att jag inte är den enda som har klickat in mig till denna Österlenpärla från 1915 till salu efter tips hos Trendenser i går. Det är konstnärinnan Thérèse Reuterswärd som säljer sitt hus. Efter att ha tillbringat en vecka i Skåne i sommar, har jag fortfarande känslan i mig. Och så är det min latenta dröm om ett gatuhus med innergård… Ni måste ta er en titt om ni inte har gjort det – ett fint prospekt finns hos Uppvik. Mina blickar dras framförallt till utemiljön. Sådan fin inspiration för rumsskapande i utemiljö och en trädgårdsstil som jag tycker mycket om.

3216österlenhus2Jag tittar på bilderna och fastnar för den gröna färgen som många detaljer är målade i. I prospektet talas det om Övedsgrön som på denna bild syns på bänken. Tidigare i somras såg jag när Ernst byggde blomlådor i sitt program. De målades i en grön färg, men nyansen klickade inte jag med. Jag försöker få en händig person i min närhet att ge sig på snickeriprojektet till nästa säsong – och kanske den här gröna vore något?

3216österlenhusSkön patina tillsammans med betong, terracotta och utvalt konsthantverk – en stil som i mycket är min egen framförallt i växthuset.

3216österlenhus3Grönt är skönt – med flera innebörder i detta fall.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.