Fredagssvepet 34/16

3416fredag8Så blev det lite extra confettistämning denna fredag ändå. Jag lyckades knipa biljetter till Håkan Hellströms spelning i min stad i december. Lycklig. Bildkälla

3416fredagUte är det sensommar som det brukar vara dessa dagar i augusti. I går var det femton år sedan vi gifte oss i ett Stockholm som dallrade av värme. Kristallbröllop talas det visst om – blink, blink. Hösten väntar runt hörnet och i vanlig ordning är säsongsskiften min tid. Allt känns hoppfullt, tjusigt och klart. Här talar vi inte om grått och lerigt, utan snygghöst hela vägen. Sådär på en bänk med en fladdrande smal scarf runt halsen.

3416fredag2Naglarna målas i Playing Koi och Maki Me Happy från Essies höstkollektion som inspirerats av Tokyo.

3416fredag5Väskan blir vinröd – i alla fall i denna höstfantasi. Det här är en lyxväska från hippa Mansur Gavriel, men det finns väskor i alla prisklasser i denna nyans.

3416fredag3Inredningsnyheterna kommer i strid ström denna tid på året. Mateus kommer med en ny Urban Garden Collection. Tanken är att krukorna skall användas till kryddväxter i hemmet. Uttrycket känns som en nyorientering för märket och i samklang med rådande trender kring rustik keramik. På pressbilden tycker jag om att man använt de tjusiga brickorna från Navet.

3416fredag4Min Råskog står numera i växthuset laddad med odlingstillbehör. I nya katalogen finns den användbara möbeln i denna nyans som känns mycket nu tillsammans med en svart.

3416fredag1Det får bli en till bild från Village:s höstkollektion. I går visade jag en vas – i dag blir det en bricka i kalksten från Kinnekulle. Marmorvågen var inte riktigt min – kalksten är jag förtjust i sedan gammalt. Vi har såväl hallgolv som fönsterbrädor i huset. Det är roligt att se att den klassiska svenska stenen får en renässans på olika sätt.

3416fredag6Kika in hos The Way We Play för ett fint Small Talk med Kristin Lagerqvist/Krickelin. Och titta här så rasande grann hon blev i den där kjolen som jag tipsade om för ett tag sedan. Fint som snus som det mesta som får lite Krickelin-glitter på sig. Heja!

3416fredag7Oddsen för att jag inte skulle välja denna fredagsmusik i dag är icke existerande – såklart. Pärlor till er. Och som vi vet – I sprickorna kommer ljuset in.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

5 comments

  1. Så redo för höstfärger! Blir jättesugen när jag ser dessa rostfärgade och plommonlila nyanser. Här har löven börjat ändra färg och vissa dansar redan ner på marken.
    Säsongsskifte med både förväntan och vemod – precis som det ska vara 🙂

    Tack för guldkanten!

    Kram Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published.