Moodboard: Brunt

Jag blev så inspirerad av färgrapporten från  Dagny Fargestudio som jag hade med i fredagens svep. Brunt är som sagt en av mina favoriter bland nyanser. I dagens inlägg tar jag utgångspunkt från den färgkarta som presenterades till moodboards med höst, önskelista och klassiker.

4016bruncollage

I samband med utställningen Närodlad design har Svenskt Tenn besökt Carina Seth Andersson i hennes ateljé. Även om jag har sett en del reportage från denna miljö, faller jag varendaste gång. I intervjun av Annica Kvint talar Seth Andersson om att succén för vasen Dagg har blivit “en kulturgärning för en konstindustri i spillror”. Stora ord, men det ligger mycket i det återuppväckta intresset för det svenska glaset. Emma Shevtzoff har tagit de fina bilderna, där bland annat just vasen Dagg ses i en brun nyans. För mig är det något alldeles speciellt med konjaksfärgat läder. Det får en alldeles speciell patina och känns lite extra fint just på hösten. Handskarna köpte jag hos H&M Premium för några säsonger sedan, men liknande finns i alla prisklasser på många ställen. Min kära sammetsfåtölj i en av läshörnorna här hemma.

4016bruncollage1

Kvar på min önskelista är ekollonen av Alexander Ortlieb samt en brosch. Jag tar gärna hela outfiten i kamel som Olivia Palermo frontar för Banana Republic i höst. Och Emily Brontë – alla dagar.

4016bruncollage2Mina favoriter när det kommer till terracotta – svensktillverkat från Gränsfors blomkruksfabrik vars verksamhet fick sin början 1908. Fyra generationer senare har produktionen i gång. Krukorna finns bland annat hos Tambur. Jag skrev i går att jag inte samlade på något speciellt, men tekannor kanske ändå ligger bra till. Jag skulle inte ha något emot alls att ha Jonas Lindholms maffiga pjäs i min ägo. Så kom höstkylan. Och jag faller som en fura för vackra bilder med stickat, här från brittiska Toast.

4016bruncollage3Den bruna elefantkudden var ett av mina första inköp på Svenskt Tenn. Numera är den helt uppnött, men jag kan inte förmå mig att göra mig av med den. Linet har en begränsad livslängd om man lägger en kudde i en familjesoffa, men det är klart att man skall göra det ändå för att njuta av sina ting. En ny likadan kudde står på min höstönskelista. Hemma hos mig får man brygga sitt eget kaffe om min man inte är hemma. Jag är inte någon koffeinmänniska alls. Men färgen den är fin, liksom klassikern Rouge Noir från Chanel.

Så blev min tolkning av färgkartan från Dagny Fargestudio. Brunt – fint det.

Med hopp om en bra start på veckan!

6 comments

  1. Brunt som är så vackert – förra helgen flyttade vi upp vårt gamla matbord från källaren just för att jag längtade efter det mörka träet. Superbt inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.