Want Wear Read Need: Oktober – 16

4216wwrn2WANT Skulpturen har fått en renässans – inte så konstigt kanske med tanke på att de med en gång sätter prägel på ett stilleben och ger karaktär åt hemmet. Skulpturer syns mer och mer i stylingar – här hos Linum – och Carl Eldhs ateljé har varit kuliss till flera kampanjer och reportage. Om jag hade varit en modeblogg för ett antal år sedan skulle jag säga trendalert och hot, hot, hot, men det känns nästan som ett helgerån mot en sådan klassiker. På min önskelista.

4216wwrnWEAR Sedan jag först såg denna bild – fint stylad av Sasa Antic och fotograferad av Anders Schönneman – från H&M:s Premiumkollektion hos Emma med bloggen by Emma i fredags, har den sedan dykt upp hos bland annat Inredningshjälpen och Trendenser. Nu finns den även här hos mig. Jag föll som en fura för detta, speciellt eftersom jag är en flitig konsument och påhejare när det gäller H&M:s satsning på bättre material. Den där morgonrocken. Kan tänka mig att bo i den framöver.

4216wwrn3READ Jag har fortfarande kvar böcker från sommarens pockethög, så jag behöver ta mig an dem innan något annat. Jag har ägnat mig mycket åt det visuella ett tag nu och då vet jag i och för sig att det snart kommer en längtan efter ordet. Jag har lagt fram den här som insteg till läsandet. Austen är alltid ett säkert kort. Tills jag kommer så långt bläddrar jag i en stor hög med antiktidningar som jag fann på loppis – ett hett tips om man vill utöka sin kunskap inför höstens sökande i vintagesvängen. Bild

4216wwrn1NEED I dag hängde inte min jacka i hallen. Så är det med en dotter som lånar – oftast utan att fråga. Hoppet står väl till att köpa något som står i strid med hennes smak. Jag undrar om hon skulle ta på sig en sådan här tweedkappa? I butikerna är det Mid Season Sale för fullt. Den här typen av klassiska plagg är alltid tacksamt att köpa på rean. Just kappor dröjer nog förmodligen ett tag till, men det går undan med säsongerna numera.

Med hopp om en fin start på veckan!

3 comments

  1. Åh, målningen med den läsande kvinnan! Vem har målat den? Vet du? (vill finna och köpa som poster!)

    1. Sorry – hade glömt att ange källa. Nu finns länk med information. Visst är det en vacker målning?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.