Tisdagstriss: Inspirerande nu

4216trissJag har bara hunnit snabbläddra i nya Plaza Interiör som jag köpte i dag, men det räckte för att övertyga mig om att det här är ett bra nummer. Kulturspecial får mig på fall så klart och omslaget med Jesper Waldersten är så där rätt och snyggt så att man lägger det längst upp i tidskriftshögen. Det är alltid speciellt att titta in i konstnärers rum och dessutom är hemma hos-reportagen i detta nummer hos en samling med kreativa yrken. Plaza Interiör hör till de tidningar som jag bara köper strönummer av och numera läser i Readly-appen, men den här gången förtjänades papper att bläddra i.

4216triss1Den här vackra bilden av min bloggkollega Tina på sin dotter, får mig att tänka att jag vill försöka få med barnen ut i hösten för att ta några porträtt. Tiden när de ivrigt poserade med smil utan dess like är definitivt förbi. Det är en tid när de själva äger hur de framställer sig genom mobilkameran och Snapchats till vänner, men att ställa sig framför en vanlig kamera, det är nästintill omöjligt. Jag blir ändå inspirerad att försöka få mig en stund med dem bland några löv. Det är en tacksam tid att fotografera när naturen erbjuder en sådan vacker kuliss.

Och på tal om konstnärers miljöer. Genom Residence fann jag min väg till ett reportage om Tove Janssons studio i Helsingfors. Som jag tidigare har skrivit om, öppnar snart en stor utställning på Millesgården och detta känns som en fin introduktion till det Janssonska Universumet. Läs hela reportaget här hos Disegno. Foto: Antti Ahtiluoto

Leave a Reply

Your email address will not be published.