Fredagssvepet 45/16

4516fredag8Så går vi mot helg efter denna omtumlande vecka med amerikanskt val och en huvudstad inbäddad i snö. Jag tar med mig riktningen framåt i Hillary Clintons tal. Vi måste alla göra vårt – i stort och i smått – för att skapa den värld som vi vill leva i. Håll till godo med veckans svep. Via Vogue.

4516fredag3Skultuna släpper i december kollektionen Spikes i samarbete med smyckeskonstnären Maria Nilsdotter. Spännande att se denna förening av uttryck tycker jag. Via Emma Blomqvist Interior/Instagram.

4516fredagDet är en stor trend i år att relansera produkter i andra metaller i exempelvis Klongs Äng och GloriaFörra året glänste de i mässing, nu är det silverglans istället. Hos Indiska finns den lilla stjärnljusstaken som jag köpte förra året nu i – silver såklart.

4516fredag2Hos mig glänser det dock mest mässing, som det har gjort i alla år. För några år sedan investerade jag i Malin Appelgren Bailys Kungalampett och den tänder jag varje kväll nu i mörkret. Jenny på Living by J bloggade om Adventsljusstaken i veckan. Själv kastar jag ett extra öga på denna eleganta girlang.

4516fredag4Förutom mässing kan man garanterat finna gnistrande slipad kristall här hemma. Mitt senaste vintage-köp är den pampiga skålen Oändlighet av Jan Johansson för Orrefors. Jag får då aldrig nog av hantverket, glasets förmåga att reflektera ljus och det tidlöst vackra. Bild/Stockholms Auktionsverk.

4516fredag5Ryamattorna hängde länge billigt på loppisar, men nu är det helt andra tongångar. Från en annan tid tycks vi helt ha glömt bort känslan av damm och att man aldrig visste vad som låg längst ned i en sådan matta. För att inte tala om befrielsen när alla heltäckningsmattor rycktes bort från våra hem. Nu är de tillbaka på bred front igen, förhoppningsvis med bättre och hållbarare material. Trendig styling och matta från Layered

4516fredag7H&M fortsätter att promota bättre material – senast i kampanjen The New Essentials. Jag vilar lite på klickfingret eftersom jag haft problem med att finna rätt storlek de sista vändorna. Den här omskrivna morgonrocken satt tyvärr inte bra på mig någonstans som ett exempel. Hoppas att det blir lite fler premiumprodukter i butik framöver så att man kan känna och prova.

4516fredag6

Hurra för alla pappor på söndag. Skäggkam från Le Kiosk.

4516fredag1Musiktips från förra fredagen – Lars Winnerbäck hos Tomas Andersson Wij. Så bra.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.