Fyrtal: Brunt

Har ni sett att det sedan en tid tillkommit en spara-funktion på Instagram?! Under varje bild finns det en liten flaggsymbol i högra kanten. Om man trycker där, sparas bilden på ens profil. Bara man själv kan se vad man samlar på sig. Finemang tycker jag både för att få ihop inspiration i ett vackert svep och för att påminna sig själv om saker. I dag bjuder jag på fyra som jag flaggat de senaste dagarna.117brown2Sandbergs tapeter lanserar en ny kollektion benämnd RAND. Tanken är att skapa en slags “basgarderob” för hemmet med hållbarhet i fokus. Nu var det möjligen inte tapeten Österbro designad av Sara Bergqvist som fångade mitt öga här, utan snarare den äldre stilmöbeln som krockar fint med det övrigt grafiska uttrycket. Det är alltid tacksamt att blanda, vilket med all tydlig önskvärdhet visas i denna bild av inredningsstylisterna Emma Fischer och Charlotte Ryding fotograferat av Jonas Berg. Det är också fint att ta in vanliga möbler i badrum, men den här estetiskt tilltalande lösningen gör sig möjligen bäst på bild och inte i krass verklighet.

117brown1Jag köpte mig detta tryck av Therese Sennerholt på den årliga readagen. Sennerholts citattavlor får sägas vara något som definierade en stil ett tag. Det var nästintill omöjligt att slå upp ett inredningsmagasin utan någon inramad sentens med stuns. Nu ser man dem inte alls på samma sätt längre. Daterade tidsmarkörer? Några av mina, som jag förknippar med viktiga händelser i livet, står i alla fall fortfarande framme. Min solnedgång finns nu även i terracotta.

117brownSå sparade jag ned mocka från Yvonne Koné. Även om jag och klackskor inte är något som förknippas med varandra tilltalas jag av nyansen och modellen.

117brown4Om mitt sparade flöde är fullt av bilder med anknytning till Svenskt Tenn? Well – en och annan kanske… Denna tid på året dras jag i vanlig ordning till det lite mer avskalade – svävande glas och speglingar tryggt förankrade mot det bruna bordet. Efter att ha samlat presentmynt från firman några år, är jag nog snart redo för en investering. Det blir nog något brunt av det hela.

Fin Trettondagsafton!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.