Planteringsbord och citronträd

citronträdväxthusCitronträd har alltid varit något av en hägring för min del. Förra sommaren köpte jag slutligen två i väntan på växthuset. De förde en tynande tillvaro på terassen under den kalla och blåsiga försommaren. När växthuset väl kom på plats, var citronträden något av de första som fick flytta in med ny jord om fötterna. Här trivdes de alldeles utmärkt, fick ullöss på vägen, överlevde det och kommer nu ut för lite luftning dagtid från bubbelplasttältet. Nu väntar en ny säsong och jag hoppas att de vill vara med på det.

planteringsbordSom sagt – jag fick ett gammalt bakbord som jag använder som ambulerande planteringsbord – och nu har jag funnit ytterligare ett på loppis. Det här är ett stort bord som lätt huserar stora planteringsprojekt – så smidigt att bara ställa fram och all jord samlas på ett ställe. Mina DIY-gener är som bekant tämligen underutvecklade – men jag tänker mig att man skulle kunna behandla detta för en lite tåligare yta. Jag letade i mitt arkiv och hamnade på ett inlägg om plankbord som jag gjorde förra våren. Där talas det bland annat om betsning med Osmo Snö. Jag kan tänka mig att tona ned furun till lite mer vindpinad look om ni förstår. Några tips på behandlingar?

växthuscitronerDet är otroligt häftigt med egna citroner. Vet inte riktigt vad jag i andäktighet skall hitta på med dessa om de klarar hela processen. Det får lov att bli något särskilt det känns det som.

planteringsbordnäraMan kan bara tänka sig allt det bröd som bakats på detta gamla bord. Så vackra hörn och spikar.

citronträdmarsDet blåser friska vindar utanför, men här inne är det sommarvarmt och vindstilla. Det blir inte bättre än så en onsdagseftermiddag i mars.

4 comments

  1. Sitrontre, det fikk jeg også lyst på nå når jeg så ditt. Av sitronene kan du lage kjempegod lemon curd (veldig god og enkel oppskrift på bloggen min), du kan lage te (også på bloggen min, sitronmuffins osv. Lykke til! Beste hilsen I grid

  2. Vad fint med gammalt bakbord till planteringsbord. Det ska jag kolla efter till mitt orangeri. Tack för tipset!
    ❤️ Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published.