Fredagssvepet – 11/17

Då firar vi snart helg igen. Men först tar vi väl ett svep i vanlig ordning. Håll till godo med veckans version! I dag har klassikern Skönheten och odjuret premiär i nytappning med Emma Watson och Dan Stevens. Jag har försökt att skaka liv i barnens nostalgi – den tecknade filmen såg vi otaliga gånger när de var små. Det var något med det där förtrollade slottet – och framförallt alla invånarna där som blivit förvandlade. En favorit var Mrs Potts och Chip. I den nya filmen spelas slottsföreståndarinnan som blir till en tekanna av Emma Thompson. Thompson är en favoritskådespelerska – här i vackert porträtt från Variety 2013. Vilken snygg frisyr. Just saying.

1117fredag6Charlotte Andersson gav nyligen sin blogg Gardenflow en nystart. Den rekommenderas varmt till den trädgårdsintresserade. Charlotte delar bland annat min förkärlek till rosor, dahlior och luktärtor. Fantastiskt vacker bukett med en dahliafavorit – White Perfection i fokus.

1117fredag5xJag brukar köpa en ny bricka till trädgårdssäsongen bara för att fira att jag nu kommer att bära ut otaliga kannor te. I år lutar det åt denna.

1117fredag8Förhoppningen är att de kalla vindarna stillar sig lite till helgen och att solen skänker värme till det gröna. Jag har en del klorofyllprojekt på gång och laddar bland annat genom att bläddra i en säsongsfavorit – Lantlivs specialtidning Trädgård. Reportage i Lantliv av Eva Lindh och foto av Anna Kern.

1117fredag4Lindex lanserar en Re:design-kollektion där upcyklade produkter tagits fram av denimplagg från tidigare säsonger i samarbete med Textilhögskolan i Borås. Ett spännande projekt helt i tiden och denimväskan i patchwork kittlar sjuttiotal.

1117fredag1Snygg omlottskjorta/H&M Premium.

1117fredag3Emma von Brömssens Paradisfåglar har flugit in hos Hemtex.

1117fredagJag skrev om boken redan i december, men nu finns den att beställa hos svenska bokhandlare. Erin Benzakeins välkända instagramkonto @floretflower där man får följa säsongerna på blomsterfarmen i bokform – ja tack. Forget me not/ Floret.

Veckans fredagstoner/First Aid Kit 

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

3 comments

  1. God morgon weronica,
    Idag blev ditt fredagssvep till ett lördagssvep för mig 🙂
    Dina svep är nog mina favoriter, kanske i konkurrens med trädgrdsbukuketterna då, av alla världens blogginlägg. Alltid hittar jag något att fundera över eller läsa vidare på. Även om rena köptips finns där är det sällan just det som fastnar och blir till köp utan snarare att det får mig att se med nya ögon på saker jag redan har.
    Just idag tackar jag för blom-blogg-tipset och det fina i att skaffa sig positivtladdade traditioner för att tex fira in utomhus-säsongen ?

    Tack återigen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.