Söndag med jordnötsbar och luktärtor

växthussöndagDet har sannerligen varit varierande väder denna helg. Friska vindar, regn och sol – den mesta tiden har jag spenderat bakom glas. Jag har bland annat skolat om alla luktärtor som jag sådde här. För mig som inte har varit så lyckosam gällande försådd är detta stort. Så nu har jag en himla massa små plantor på brickor och i IKEA:s Socker.

jordnötsbarTrädgårdsarbete kräver energi. I dag provade jag Peanut Treats från Ulrika Hoffers senaste bok. Jag tyckte mycket om dem – och hör och häpna – hela familjen gjorde detsamma.

Peanut Treats

av Ulrika Hoffer ur boken Supersnacks och fler smarta sötsaker

10 bars

DEG: 3 dl riven kokos * 3/4 dl kokosolja * 3 msk kakao * 1 dl jordnötssmör * 3/4 dl honung * 1 krm vaniljpulver * 3 msk chiafrön [ Receptet anger även 1/2 tsk muskot och 1/2 tsk kanel men det hoppade jag över] TOPPING: 1 dl salta jordnötter

Blanda samman alla ingredienser utom jordnötterna i en skål till en deg. Låt degen stå och svälla en stund, det gör att chiafröna suger åt sig vätska. Platta sedan ut på ett bakplåtspapper till en cirka 2 cm tjock platta. [Jag använde en mindre bakform]. Strö jordnötter över och ställ in i kylen en stund innan du skär upp i bars.

luktärtorJag har letat efter textilförvaring till växthuset, eftersom solen bleker mycket här ute. I går sprang jag på en stor tygfodrad rottingkista på loppis – alldeles perfekt för ändamålet. Nu är Maria Åströms citroner ute och de första narcisserna tittar fram i rabatten. Då är det faktiskt vår på allvar.

Hoppas att ni har haft en fin helg!

3 comments

  1. Tack för tipset, provade att baka dessa och det var ju riktigt gott! Tack för all fin inspiration! Har kikat igenom här för tycker du har sådan bra trädgårdskoll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.