Fredagssvepet 20/17

2017fredag2Jag har ljuv sommar här hos mig. Med tanke på allt mitt väderprat denna vår kan man tro att jag är en soldyrkare utan dess like. Så är inte fallet. Jag är en skuggans dam. Men för att njuta så och framförallt för att få möjligheten att sitta ute under kvällarna, behövs den varma luften. Innan vi kastar oss ut i värmen tar vi ett klassiskt fredagssvep. Håll till godo med det som ögat fäst på den senaste tiden. Vi börjar i Limhamn där trädgårdsskribenten och stylisten Ulrika Grönlund säljer sitt gatuhus. Det har varit med i flera reportage – bland annat i vinterskrud här.

2017fredag1Jag som älskar innergårdar och att sitta omgärdad i hörn tycker mycket om detta. Det finns också många tips från bilderna hur man skapar rum i en trädgård. Inspirerande nu i majtider när man andas grönt.

2017fredagEn mycket märklig känsla att gå från huttrande under filt – ja, jag är frusen av mig – till att sova med öppet fönster på några dagar. Vackert ljus till klassiska linnelakan från Tell Me More.

2017fredag4Det blev lite samma känsla med kläder. Vad finns i garderoberna? Jag sneglar lite åt de här linnebyxorna – tycker om snittet och känslan.

2017fredag3Granit firar tjugo år och ger i samband med det ut en bok med 20 personer och deras hem som släpps 31 maj. På bilden syns Susanne Liljebergs – en av grundarna till Granit – kök. Det är mycket så här jag tänker “Granit-stilen” även som den genomsyrar Leva Kungslador på Gotland och deras visningshus där. Det är inte riktigt min stil här hemma, men det är vackert och vilsamt för ögat och i växthuset finns det flera ting från dem. Pressbild: Granit

2017fredag5Det är lite samma känsla i Marimekkos bilder för A/W 2017. Man är mer van att se den färgsprakande och mönstertäta delen av det finländska märket, men här är det mer dämpat i jordnyanser. Tipstack till Trendenser.

Filmfestivalen i Cannes pågår för fullt med vita dukar och röda mattor. Jag är nyfiken på Sofia Coppolas nya The Beguilded med bland annat Nicole Kidman och Kirsten Dunst som har Sverigepremiär i september. Coppola har förmågan att skapa sina egna universum. Denna gång är det Thomas P. Cullinans roman om en skyddad flickskola i Virginia under Amerikanska inbördeskriget vars värld långsamt luckras upp när en skadad soldat kommer in i huset.

Coolast i Cannes? Robin Wright såklart som visar var skåpet skall stå i kostym från Stella McCartney. Klassiskt med skarpt snitt och mötet med skorna som pricken över i. House of Cards anländer till Netflix 30 maj. Can´t wait.

2017fredag6Fredagstoner

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.