7 a week – tredje helgen i september

Just nu är det bara att passa på att gå raka spåret ut och uppleva något när septembersolen behagar att visa sig. I går var jag med vänner på ett öppet hus på Onkel Adams-gården här i Linköping som drivs av Östergötlands Länsmuseum. Solen träffade lusthuset i den restaurerade trädgården. Ett så fint läge här utmed Hunnebergsgatan – det är bara att hoppas att man gör något mer av detta gröna än att ha det öppet några gånger per år. Alltid ett helgtips – titta i kalendariet över aktiviteter i närområdet. Jag är ofta bra på att söka upp liknande saker när jag är på resande fot, men sämre på hemmaplan. Bot och bättring.

Jag äger få klackskor, men den här bilden från Yvonne Kone fick mig att trycka på spara på Instagram. Det är något med den vinröda glänsande lacken i kombination med de blå tonerna. Och den där breda klacken är så fin.

Porslin från franska Pillivuyt är en klassisk favorit hos mig – bland annat de karakteristiska soppskålarna med lejonhuvud på. I mitt Instagramflöde dök det upp många bilder från en resa med bloggare som besökt fabriken – se bland annat här hos Stil och Inspiration. Det är något speciellt med gamla fabriksmiljöer och vad jag förstår sker fortfarande tillverkningen på plats i Frankrike. Jag har fortfarande så svårt att inse att exempelvis Rörstrandporslin numera kommer med dekaler om Made in Bangladesh. Så tråkigt att så mycket tillverkning numera är utflyttad. Bild: Williams Sonoma.

Jag fastnade i Outlander vid en influensa förra vintern. Serien har mycket som jag egentligen har svårt för – bara tanken om tidsresor är – tja magstark. Dra sedan på med Harlekin-romantik och en faiblesse för våldsamma scener – hu… Men något drog mig dit ändå och fick mig att titta. Nu har den tredje säsongen börjat sändas. Jag har inte tittat ännu, men i promotionbilderna är det lätt att dras till sextiotalsestetisken i miljöerna. Det är nog inte meningen att man skall analysera dem, utan snarare ägna sig åt lovestoryn som pågår i olika århundraden. Jag kommer garanterat att låta mina ögon vila på detta vid tillfälle.

Jag har visat inspirationsbilder från Bukowskis tidigare. Faktum är att det är iscensättningar som dessa som får min inredningsnerv att börja ticka. Det här är exklusiva crème de la crème- föremål från kommande auktioner – bland annat med spegeln från Svenskt Tenn som numera finns i nyproduktion – saker som de flesta av oss inte kommer i närheten av i våra hem. Men som jag alltid säger – inspirationen är fri. Jag tittar på det mörka träet i kombination med mattan, tennet, konsten och strukturerna i pallarna och keramiken. Så vackert.

Morris & Co kommer med nya tapeter i veckan och har visat några smakprov på InstagramDet är lätt att tycka om dessa slingrande världar. Det skall bli roligt att se kollektionen i helhet.

Jag har tämligen framgångsrikt försökt att dämpa min inre förpackningsnörd som gör att motståndskraften när det gäller estetiskt tilltalande emballage varit svag. När jag såg detta te hos @idacdlc tickade jag dock igång på alla cylindrar. Bara så tjusigt! Det är @dearteasociety som gör detta. Känner att jag måste nog få mig lite Daring Dorothy till livs denna höst.

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.