Fredagssvepet 40/17

Vi välkomnar väl den första veckan i oktober med ett klassiskt svep. Håll till godo med veckans version! I går tillkännagavs årets Nobelpristagare i litteratur. Det är långt ifrån alltid jag kan hävda att jag har en bok i hyllan av aktuell författare, men i detta fall – Kazuo Ishiguro – ligger fortfarande Återstoden av dagen framme i min läshörna. Jag köpte den här stiliga utgåvan i pocket som kom för några år sedan. Boken rekommenderas varmt och nu blir jag nyfiken på det övriga författarskapet. Ett tips är att lyssna på Bokcirkeln i Sveriges Radio som talar kring just denna bok här.

Med tanke på priset är väl en reprisering av den klassiska filmatiseringen ett måste för framöver. Anthony Hopkins gör ett av sina bästa personporträtt som butlern Stevens i Merchant Ivorys produktion av Remains of the Day från 1993.

Kristin Lagerqvist – Krickelin –  har öppnat upp sin och kompanjonen Mirandas butik i Varberg. Varmt lycka till med den! Med tanke på energinivåerna skall jag kanske börja bära min kristall som jag köpte från For Good Luck i dess begynnelse?! När jag nu tittade genom sortimentet föll jag bland annat för den här anteckningsboken för att fortsätta det litterära anslaget denna fredag.

Veckans vintagespaning är tennvaser. Jag köpte ännu en förra lördagen med vackra linjer. När jag googlade hamnade jag på David Brolins blogg på Residence – en ny bekantskap för mig. Där finns bland annat ett innehållsrikt inlägg om Prisvärt tenn från 1930/40-tal. På bilden syns en trettiotalsvas av Sylvia Stave för CG Hallberg. Loppismål!

Glas finns i mängder vintage. Jag håller alltid ögonen öppna efter franska bistroglas från exempelvis Duralex och La Rochere. De på bilden är nya från Tambur.

Kudde i kashmirblandning/H&M.

It´s getting cold outside/Toast.

Jin Ahn från Conservatory Archives – trendig blomsteraffär i London – har skapat för Arket med deras glasvaser. Det är alltid tacksamt att fösa samman växter på detta sätt. När man ställer i grupp är det snarare en fördel med få kvistar och blommor i varje liten vas för att de skall kunna spela samman. Kanske en liten bricka med höstfägring till helgen?

First Aid Kit

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.