Fredagssvepet 41/17

Fredag! Och svep! Håll till godo med veckans version. Jag tittar såklart på Top of the lake: China girl som sänds hos SVT för tillfället. Det är en förbryllande historia med många bottnar som utmanar betraktaren och inte alltid är så lättfångad. Kvalitén i genomförandet slår mycket annat på fingrarna. Elisabeth Moss är i vanlig ordning fantastisk. Och Nicole Kidman. Så bra hon är när hon får roller att bita i. Elisabeth Moss i Elle.

Danska The Apartment är på gång med en ny utställning av Terry Ellis med fokus på japanskt hantverk – Mingei. Varför skall man titta lite extra på Tina Seidenfaden Busck – här på Instagram –  och hennes koncept? Hon har en stilbildande fingertoppskänsla för vad som är nu, men är samtidigt klassiskt förborgad i ett uttryck som jag finner tilltalande på många plan. Det är knappast några loppispriser på de exklusivt utvalda vintageföremålen, men inspiration är alltid fri.

Helgfrukost a´la Karin på bloggen Karin A Fotografi. Missa inte att följa en spännande renoveringsresa med ett hus från 1922 på @mildredsboning.

Nu kommer filmen om stadens son. Jag bor ju i den där tätorten på slätten där kyrktornet sträcker sig mot himlen. Jag lyssnar mycket mer nu än då, då många andades Winnerbäck. Jag vet inte varför jag inte trillade dit. Vemodet borde gripit tag i mig. Texterna är som gjorda för att kliva in i en blåsig Linköpingskväll. Det är lite samma som med Kent. Jag borde ha blivit frälst. Allt låg där öppet som en bok och borde passat mig som handen i handsken. Men musik finns kvar. Tills man hunnit ikapp.

Jag har inte varit och tittat på nya Hay-kollektionen hos IKEA. Det känns inte riktigt som något för mig, men tvätten måste såklart få lite mer finstämda färger att bäras i. Tjusigt från IKEA/Livet Hemma.

Vantar i återvunnen Cashmere/Arket.

Som jag skrev om tidigare, det känns som om bukettvindarna är på väg att ändra riktning om man vill vara trendig och blickar mot danska blomsterkreatörer. Lite så här/Artilleriet.

Sofia på Mokkasin har flyttat in hos Femina och påminner så här vackert om ekollonsäsongen. Förra året lyckades jag driva fram mina första små mini-ekar. På det i år igen!

H&M hjärta Erdem.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

  1. Tack för fina tips i vanlig ordning. Nu har jag också börjat titta på Top of the lake. Obehaglig men intressant. Fortsatt trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.