Fredagssvepet 48/17

Vi har den första dagen i december. Mitt fokus är för tillfället på att hjälpa min vän med hennes flytt, men jag tänker även att jag skall få in lite saffransbak, utegranar och lite allmänt pynt av boningen inför första advent. Vi får se hur mycket som hinns med och gör det inte det så kommer det fler dagar. Vi börjar väl i vanlig ordning med ett fredagssvep i alla fall. Elle Decoration – eller Elle Interiör som jag fortfarande säger – firar tjugofemårsjubileum i år. Jag har varit med från starten. När vi flyttade till hus rensade jag hårt bland mina magasin. Nu köper jag gamla nummer på loppis. I exposén över gamla omslag känner jag igen alla. Det har hänt så otroligt mycket med inredningsinspiration under dessa år. Då var de tidningar som fanns en av få kanaler för att få sin dos av bilder. Nu finns det visuella överallt istället.

Vid denna tid förra året kom Netflix fyra årstidsavsnitt i serien Gilmore Girls ut. Jag såg dem andaktsfullt i ett svep och blev både glad och lite besviken minns jag. Kanske dags att se om dem med lite distans nu. Skaparen av serien – Amy Sherman-Palladino – är nu aktuell med en ny serie – The Marvelous Mrs. MaiselMrs Maisel är hemmafru på Manhattan i slutet av 1950-talet, men omständigheter gör att hon byter liv till att bli ståuppkomiker.Serien som går på Amazon har fått bra recensioner. Sherman-Palladino är en mästare på dialoger och förenat med vacker scenografi och bra skådespelare verkar detta vara något att vila ögonen på.

Bokus  frestar med bra priser på Agatha Christies deckare som kom i nyutgåvor med fina omslag för några år sedan. Jag lägger fram Poirots jul för omläsning i min säsongshög.

Fin kombination med stickad tröja och gröna byxor/H&M.

Dags för alla klassiker att komma fram ur skåpen.

Jag har helt gått över till skurna pepparkakor, nu när barnen inte längre vill stå och trycka ut tjocka bruna. Det är helt enkelt så mycket smidigare och så mycket enklare att få till riktigt tunna. Granit.

Jag har gjort några större klassiker-investeringar till denna jul, annars är det lugnt med julpyntet. De här hängena är vackra – påminner mig om en jul när jag hängde upp gamla prismor som fick glittra när decembersolen väl behagade visa sig.

Jag är alltid svag för lövens form – här i ljusstake/Indiska.

Gwen Stefanis julskiva intages i lite lagom dos för min del – den härgillar jag.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.