Fredagssvepet 12/18

Det blir väl våfflor i helgen tänker jag tillsammans med växthus, plantering, loppis, påskmarknad och så skall Sarah Klang sjunga in sommartiden för mig. Hoppas att det hela ackompanjeras av lite sol och takdropp. Mina vägar leder med andra ord inte till Artipelag i helgen, men jag hoppas verkligen få tillfälle att se den stora utställningen om Bloomsbury-gruppen som öppnar i dag. Jag har alltid varit fascinerad av deras liv och leverne, inte minst genom Virginia Woolf som är något av en litterär idol. Jag är nyfiken på den här boken av Ingela Lind som även är kurator för Artipelag-utställningen – hör intressant intervju här. Ännu en bild från Charleston Farmhouse som delvis återskapats på Artipelag/ House and Garden/Paul Massey.

Myllrande mönstervärldar när brittiska House of Hackney möter Other Stories i ett kommande samarbete. Det ser så vackert ut. Genom Vogue.

Att torkade blommor är trend igen har knappast undgått någon som följer den typen av inspiration på sociala media. Johanna visar franskt torkat från Artilleriet och det är väl egentligen bara att heja på något som gör att återvinning får en ny dimension när det gäller förgängliga blommor. Att man själv varit med några svängar med att dekorera med torkat i varje hörn som dammade något hemskt efter ett tag – får se om man är redo för rosor på detta sätt igen… Flowers and Jars.

H&M

Nyutgåva av klassiker med tjusigt omslag.

Mönsterprakt från Arket som hämtat blommorna från franska Bianchini-Fériers sjuttiotal. Arket använder flera designarkiv och jag gillar sättet som de återanvänts på.

De första dahliaknölarna har nått mig. Det är något speciellt med den där jordiga doften som slår emot en när paketen öppnas. Det finns så mycket förhoppning i det torra och mycket arbete framöver med fördrivning. Jag sätter inte igång riktigt ännu – lovar att återkomma här i frågan.

Jag blir så berörd när kören kommer in i Seinabo Seys nya I own you nothing. Så mäktigt! Missa inte heller duetten med Jacob Banks. Jag har lyssnat om och om igen. Veckans bästa.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktig fin helg!

2 comments

  1. Fint svep som vanligt! Du lyckas alltid hitta det där lilla extra som gör mig nyfiken så jag vill läsa mer som med Bloomsbury-gruppen nu. Trevlig helg!

  2. Hej!

    Tusen tack. Så fint som vanligt. Du måste återkomma ang dahliorna. Jag har för första gången vågat beställa ngr knölar. Önskar dock din hjälp ang plantering, jord, vatten etc. ? Allt väl!

Leave a Reply

Your email address will not be published.