Triss i nytt hemma

Jag tänkte spara den här massiva boken tills en regnig dag och bläddra andaktsfullt i den, men solen fortsatte att stråla och jag kunde inte hålla mig. Så fin är den – biografin över Estrid Ericson. Hon är som bekant en av mina husgudar och upphör aldrig att fascinera mig. Entreprenören, affärskvinnan och framförallt estetikens självklara drottning – jag är en hängiven beundrare av hennes livsverk Svenskt Tenn sedan många lång år.

Jag håller alltid ögonen öppna för lampor i vintagesvängen. Det är helt enkelt en överlägsen kvalitet för vad man får för pengarna. Prissättningen är ofta godtycklig och inte alltid logisk. Man får vända på många lättviktiga mässingsfötter innan man finner guldkorn som denna tunga pjäs från Fagerhults belysning. Skärmarna brukar inte alltid vara så roliga, men den här sidenskärmen får sitta kvar. Sextiotre kronor betalade jag när det var halva priset på belysning. Fyndigt värre. Det må myllra av Josef Franks blommor på Strandvägen nu, men min senaste investering är ett av hans endast tre mönster som inte har ett växtmotiv – Terrazzo. Det är nästan ännu finare på nära håll när man ser alla detaljerna.

Pionfrossa sa vi ju! Snart är de överblommade, så det gäller att njuta!

6 comments

  1. Jag hann få in några pioner innan jag drog iväg till Italien på tjänsteresa en vecka. Hoppas några pioner fortfarande blommar när jag kommer hem. ♥️. M.v.h Åsa

  2. Jag älskar att du älskar Estrid Ericsson. Jag har säkert berättat det här i en kommentar hos dig innan, men min dotter är döpt efter Estrid Ericsson. så JA jag MÅSTE köpa biografin med andra ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.