Fredagssvepet 45/18

Det är ingen direkt högoddsare att jag inleder detta svep med att ta en titt på julen hos Svenskt Tenn. Nytt för i år är bland annat broderade dekorationer och smycken av Sophia Edstrand. Det blir kanske något litet hänge till mitt önsketräd.

Julen går i år i grönt och rött, vilket kan vara befriande i en tid då många slår knut på sig för att finna nya toner att svepa in högtiden i. Klassiskt fungerar alltid i min bok.

Vackrast just nu – svällande knoppar av favoritamaryllisen Rilona.

Elsa Billgren frontar Indiskas julkampanj i år. Jag följer henne på blogg, instagram och inte minst podden Billgren Wood. Rekommendation på alla tre!

Jag skrev tidigare i somras om boken om Lisbet och Gocken Jobs som var på gång. Nu finns den i handeln. Jag har reserverat den på biblioteket och satt upp den på önskelistan till tomten. I juletid kanske det kan passa med Granatäpplen?

IKEA har haft årtioende-kampanjer med begränsad upplaga under hösten till sitt 75-årsjubileum. Nu står 90/00-talen på tur med säljstart 7 december. På tal om röda stolar då – Bjurån – tidigare känd som Öglan som lanserades 1961. Det råder ingen tvekan att Thonet är inspirationskällan eller kanske “copy-paste” till denna stol och böjträtekniken. Stolarna tillverkades tydligen på samma fabrik i Polen ett tag. IKEA har kvar produktionen i samma fabrik.

Ibland tror jag att jag har sett filmer som jag uppenbarligen inte gjort. Postern ovan är från den klassiska dokumentärfilmen från 1975 om den excentriska duon – mor och dotter Bouvier i det förfallna huset på East Hampton. 2009 gjordes en spelfilm med Drew Barrymore och Jessica Lange. I veckan såg jag den på HBO. Rekommenderas varmt om ni inte sett den!

Ett tips till att ta till under filten i novemberdimman. Brittiska Scott & Bailey har gått mig förbi, men en vän tipsade mig att tre säsonger fanns på SVT Play, vilket ledde till att jag numera är uppdaterad. Ikväll börjar den fjärde att sändas. Varma rekommendationer även på denna!

Veckans fredagstoner

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.