Bara vackra ting: 7 a week – December är här

RIGHT NOW Årets sista månad är här och med den nedräkningen till julen. När förfrågan kom att vara med i Husligheters Hållbara julkalender var det självklart att tacka ja till medverkan genom @baravackrating. Tillsammans med elva andra bloggare öppnas det luckor fram till jul på denna kampanjsite. Tanken att framhålla det redan brukade är helt i linje med vår profil. Här skänks varorna och överskottet går till Naturskyddsföreningen. Jag hoppas att ni blir nyfikna och kommer att hålla koll på kalendern. Jag återkommer mer vid våra dagar.

INSPIRATION Jacksons i Stockholm som säjer exklusiv nittonhundratalsdesign med fokus på Skandinavien firar jul i Estrid Ericsons anda. Titta på bilder här – så vackert!

CLASSIC Lika vackert är det uppe på Svenskt Tenns tesalong där jag satt med precis denna vy för några veckor sedan. Jag tycker om att förändrar uttrycket med textilierna i förgrunden. Bakom där syns Estrid Ericsons arbetsrum. Jag tröttnar aldrig på att stå och titta och fantisera där.

EMBRACE THE SEASON Jag brukar påminna om att försöka besöka museum även i juletider. Ofta är de duktiga på att ta in säsongen och förstärka med årstidens utsmyckningar. Millesgården är ett ställe som jag alltid längtar till. Det är en av mina absoluta favoriter när det gäller besöksmål.

GIFT Jag håller med, Sofia. Elisabeth Svalin Gunnarssons kommande En matbok om köket i Sundborn från olika perspektiv är väl given på önskelistan till tomten?!

VINTAGE Oddsen för att finna signaturen MMF på loppis är väl lika med noll, men andra rölakan finns det inte så sällan. Ofta är de jag finner slitna och i skarpa färger, men i helgen hade jag turen med mig och fann en välbehållen i milt grönt. Tanken är att lägga ut den i mitt Morris-rum. Återkommer när den är på plats. Röda Havet/AB Märta Måås-Fjetterström, Marianne Richter/Bukowskis.

AMORE Den här fantastiska målningen är det lätt att förlora sig. Den tros vara målad av en nordisk konstnär kring 1620. Den är fylld med religiösa symboler för tiden, men har ändå något tidlöst över sig som fångar betraktaren. Flicka med steglitsa/Bukowskis Important Winter Sale 6-7 december.

Väl mött nya veckan!

2 comments

  1. Jag är fortfarande glad att jag frågade dig om Svenskt Tenn-tips när jag och döttrarna skulle till Stockholm sommaren 2017 🙂 Vi var i butiken på Strandvägen i en evighet och också en sväng i tesalongen, trots att där var så fullt att vi lät bli själva teet. Det ser helt underbart ut på den bild du har här. De gardinerna skulle man ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.