Vintage: Triss i spaningar

På spaning efter mattor. Jag har tittat genom min beskärda del av matthögar på loppis och skam den som ger sig. Innan jul fann jag en fin rölakan som jag nu har kastat ut i snön och fått på plats. Jag skriver om mattvård här i dag på Instagram. Där ser man även min matta som nu ligger i Morrisrummet. Jag skall visa den en dag framöver. Det känns onekligen som om rölakan är på gång igen efter att ha fört en tynande tillvaro. Det är så fin kvalitet på många mattor och en salig kvinnokraft bakom. Jag har plats för fler i huset och spanar vidare. Ingegerd Silow/Bukowskis.

På spaning efter konst. Jag tar alltid en titt på tavelavdelningen på loppisar jag besöker. Äldre museum-affischer är en favoritkategori – den här tillhör de senaste fynden -liksom grafiska blad. Det smidigaste av allt är att det mesta redan är inramat – mycket av hög kvalitet hos ramverkstäder. Nu när jag är i rensningstagen stöter jag på affischer i rör här hemma… Så härligt när allt är klappat och klart och redo för att spikas upp direkt när man kommer hem! Erland Cullberg/Bukowskis.

På spaning efter Art Deco-tenn. Jag tittar alltid efter tennföremål. De är ofta lågt prissatta, men kan ha hög kvalitet på formgivningen. Stiligast är tenn från tjugo- och trettiotalet. Mitt senaste tillskott är en vas från GAB. Jag brukar inte köpa med gravyr, men den här var så elegant så den kom med ändå. På just denna står det “Till kontorschefen 13/8 1939”, vilket föranleder tankar om ett firande i skuggan av det Andra världskriget som bröt ut strax efteråt. Just nu har jag körsbärskvistar i min. Hoppfullt på sitt vis med den lite ödesmättade gravyren. Tobaksburk Astrid M Aagesen, 1935/Bukowskis.

Nu skall jag titta på veckans Auktionssommar! Tror bestämt att det finns en liten bit citronpaj kvar till kvällsteet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.