Opp Amaryllis

4814amaryllis2Nu är det bara att frossa i de ljuvliga amaryllisarna. Jag har funnit favoriten Alfresco, men Nymph har hittills lyst med sin frånvaro. Hoppas på ett Stockholmsbesök nästa vecka och utbudet på Ulriksdals. Just nu bläddrar jag mycket i Sköna Hems julspecial i nummer 14. För en maximalist som mig själv är detta mumma. Inspirationen sägs vara hämtad från 1920-40-talen och färgsättningen från Nils Dardels Den döende dandyn. Charlotte Petterssons jullyxiga vardagsrum, som även syns på framsidan av numret som kommer ut i butik i morgon, kittlar mig på ett mycket inspirerande sätt. Och så den där fantastiska buketten ovan. Ack, ack, så vacker. Skärmdump från Sköna Hems nyhetsbrev. Fotograf: Martin Cederblad.

4814amaryllisHär hemma har jag njutit av säsongens första bukett med snittamaryllisar. Det här är en pampig blomma i sig, så den står fint på egen hand, här med några enkla kvistar eucalyptus till. Men visst blir man lockad att maxa som i buketten ovan också.

4814amaryllis1Jag var bra sugen på Susanna Roséns Amaryllisbok redan förra året när den kom, men det dröjde tills nu innan jag införskaffade ett eget exemplar. Den är himla, himla fin om man tycker om amaryllisar. Inte bara om olika arter, utan mycket kringmaterial och tips. Rekommenderas varmt. Pressbild: Norstedts. Fotograf: Pernilla Hed.

Jag hoppas att ni får en fin start på veckan!

signature

Fredagssvepet: 47/14

4714fredagEfter en av de gråaste veckorna på länge, har vi nått fram till fredagen. Håll till godo med veckans svep som inleds med vackert stylad bild av Anna Mårselius för H&M med fotograf: Olle Broksten.

4714fredag1Ett fint julklappstips till TV-serienörden. Affischerna härrör från grafiske formgivaren Exergian där jag såg dem för ett antal år sedan. Nu har de trycks upp av Image Republic och finns bland annat hos Svenssons i Lammhult.

4714fredag2Vacker kalender i guld och grått till nästa år från Kristina Krogh/Le Kiosk.

4714fredag6Dare to swim the ocean talar möjligen inte till en badkruka av min kaliber, men jag väljer att se detta tryck av Kristin Lagerqvist mer mentalt än bokstavligt. Vackert.

4714fredag7Lite mer av denna vara hoppas jag på till helgen. Svårt att få nog av säsongens blommor för tillfället, speciellt när de första hyacinterna sprider sin väldoft i huset.

4714fredag8Danska Le Klint är en personlig favorit. Deras klassiska Frugtlykte hänger i vårt vardagsrum. Fina till jul, men även året runt är deras Heart efter modell av pappershjärta från pysselstunden. En del av försäljningspriset går till välgörande ändamål – läs mer om projektet här.

4714fredag4Disneys nya storfilm Cinderella har premiär i mars nästa år. Jag är mest nyfiken på Cate Blanchett som den elaka styvmodern – läs om arbetet med filmens kostym hos Vogue här.

4714fredag5

Fin ullpläd hos Åhléns att värma sig med kyliga dagar.

4714fredag9

Redo för julmusik ännu? Ett av årets släpp är Weeping Willows.

4714fredag3I dag har jag varit mamma i tretton hela år. Hurra!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4714decorlife

Ps: Ta gärna en runda in på Decor Life och säg hej. Det skulle göra mig fredagsglad.

signature

November

4714novemberKreativiteten är det inget fel på – ni har väl kikat in och sagt hej på Decor Life?! Och jag älskar verkligen denna tid med alla vackra blommor och all förväntan. Men när det gäller det övriga artilleriet finns det en hel del att önska. Det var länge sedan jag kände mig så grå. Som jag skrev till en kär vän i mejl i dag – det känns ungefär som att det när som helst kan börja växa mossa på mig. Eget solsken. Vänner tänker jag, fina möten i det grå och inte minst en trettonåring att fira snart. Hoppas att du får lite sol – av någon sort – på dig.

signature

Helgens choklad

I fredagssvepet länkade jag till en nyttig chokladkaka som jag tänkte testa i helgen. I grunden är jag en chokladoholic, men efter min livsstilsomläggning och avvänjning av det söta, har jag inte hängett mig så mycket åt denna passion. Numera kan jag äta en klassisk kladdkaka med råsocker som dottern bakar, men jag är alltid på jakt efter nya spännande recept som passar mina nuvarande smakpreferenser bättre. Vägen till helgens choklad fann jag genom bloggen Strawberry Dreams som i sin tur hittat recepet hos Fyscoachen.
4714chokladkakaSmidighetsgraden på kakan är stor eftersom allt görs i matberedaren. Först mixar man dadlar och kokos till en röra. Sedan häller man i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixar igen. Kokosoljan smältes på spisen och hälls i matberedaren tillsammans med honung och ägg. Allt mixas sedan till en jämn smet. Häll smeten i en springform som smörjts med kokosolja och pudrats med kokosflingor. I originalreceptet skall kakan gräddas 8 minuter på 175 grader, men jag körde på nästan 15 minuter i min ugn (ej varmluft). Kakan var riktigt kladdig ändå när jag tog ut den för att vila i kyl en stund. [Här får man prova sig fram i egen ugn. Jag kan tänka mig att det beror lite på dadlarna också. Denna gång hade jag färska dadlar, men ibland använder jag mer torkade, och då kanske degen inte blir lika kladdig.] Som sagt – testa är den bästa metoden. Och prova denna kaka. Den är så god!
signature

Fredagssvepet: 46/14

4614fredagSå fick vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep som inleds med julkampanjer för brittiska märken – se en liten best of här. Bilden är från Burberrys kampanj förra året, men är lika fin även i år. Och deras filmer gör en sällan besviken när det gäller fullt ös på beige stämning.

4614fredag3Ny tavla av Stina Persson för Wonderwall. Och rumsgranen är still going strong i år med.

4614fredag7Det är så himla roligt när det går bra för ens kamrater i bloggosfären. Sådana där som man har följt länge och som man även har haft förmånen att träffa någon gång. Anna på Rackarungar bildar Mrs Mighetto tillsammans med konstnären Malin Mighetto, där det skapas bild med vackra ord till. Nu trycker Little Cute Mokkasin upp två egna karaktärer, Rut och Viola – läs om dem här. Heja er. Fotografi: Sofia Jansson/Mokkasin.

4614fredag6Jag nämnde denna serie i förra veckans svep och den får vara med igen, för nu har jag sett den. Feelgood är en otroligt sliten fras, men här blir det av på riktigt allvar, när man väl tagit sig genom serien som inte väjer för de riktiga djupen i livet. Det är svart, drastiskt, tungt och aldrig lätt, men otroligt välspelat och så bra. Möjligen ingenting om man är ute efter några timmars lättsam förströelse, men om man är redo för lite mer utmaning för själen, då blir man belönad. Rekommenderas varmt – när man är redo.

4614fredag1Låg barpall säger Artilleriet om denna från Ton. Litet sidobord fullt med tidningar och böcker ned en tekopp som balanserar på toppen tänker jag. Himla fin – vilket som.

4614fredag8

Det vimlar av klänningar inför stundande högtider, men om det inte är ens grej, så tycker jag om tanken med denna smoking som går att kombinera på många sätt för att få till olika uttryck som räcker ända över nyår.

4614fredag2

Denna tallrik av Mikaela Willers kallar vi Kladdkakefatet hos oss. I helgen tänker jag testa denna variant - vi får väl se om övriga familjen gör en klassisk istället.

4614fredag5Ikväll har maken bestämt fredagsunderhållning, så jag gör mig beredd att bli ÄGD.

4614fredag4

Det blev bland annat några av dessa bedårande änglar i min julshopping från Svenskt Tenn.

4614fredag9Originalet. Lyssnar jag på igen.

Med detta hoppas jag att ni alla får en fin helg!

signature