Värme

4414värme2Jag kan blogga. Jag är inte rädd. Jag kan blogga. Jag är inte rädd. Lite så :). Oktober har varit en fantastisk månad på många sätt med massor av möten och planer, men det har även varit en månad av sjukdomar och låg energi. November nästa. Låter väl fint det. Och nästa vecka drar jag igång min traditionella adventsförväntan. Det får väl lov att bli lite nystart. Höst i vardagsrummet, som är ett rum på vänt där det gäller att rikta linsen åt rätt håll för att få någon som helst samlad inspiration. Vi väntar på våra soffor och tills dess piffar jag med lite gröna växter. Här en fiolfikus som är verkligt fin med sina stora gröna blad.

4414värmeVeden är inburen, men braspremiären låter vänta på sig denna milda höst.

4414värme1På trappan står en liten orange och här inne har jag en liten grön pumpa. Det är husets samlade Halloweenpynt det :). Dottern laddar för en fest i morgon kväll, så då får vi nog skåda desto fler spindlar och annat i den genren. Jag samlar mig för Decor Lifes första inspirationsresa tillsammans med Tina. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Fredagssvepet 43/14

4314fredag6Och så säger jag det med ett klassiskt fredagssvep. Hoppas ni gillar – håll till godo! Medan jag var i min sjukbubbla, så exploderade julen överallt. Jag brukar kunna landa i det, men inte i år. Jag känner mig inte alls klar med hösten på något sätt denna gång. Men låt Alla Helgona-helgen passera, så är jag där med min adventsförväntan. Bild: IKEA - Livet Hemma 

4314fredag8Vi tar väl vintertiden först i alla fall. Natten mellan lördag och söndag är det dags. Kanske tid att putta ner några tulpanlökar i jorden för mig som ligger ljusår efter tänkt plantering…

4314fredag3Elisabeth Dunker på Fine Little Day har precis släppt sin bok. Den hamnar på min önskelista, tomten. Pressbild: Natur & Kultur/Tovelisa Dunker.

4314fredag2Säsongen kallar på varm choklad. Jag tänker mig att testa detta recept från Johannas Inspiration.

4314fredag5

Varmt för halsen/H&M.

4314fredag7Äntligen Downton Abbey på lördagarna igen. Äntligen Maggie Smith. Höstmys på högsta nivå det.

4314fredag10Höstens trendväxt? Jag skulle säga fiolfikusen. Till skillnad från den upplyfta Rosenskärmen är detta något som finns att hitta på de flesta ställen. Rädda en fikus från din mataffär eller från närmsta IKEA och låt den förgylla ditt hem istället. Fint med stora gröna blad.

4314fredag4Och snart på varje inredningsnörds soffbord. Garanterat även på mitt. Lotta Agaton och Pia Ulins nya bok kommer snart.

4314fredag1Tjusig sovrumsvy från Lexington som satsar på unga storstadsbor med nya Urban Collective. Pressbild: Lexington

4314fredagI går kväll såg jag de första avsnitten av nya The Affair som finns på HBO Nordic. Jag fastnade på en gång. Läs mer om serien inne hos Helena. Höstens på Ipaden.

4314fredag9Den gröna marmorn är överallt i höst och det är väl ingen vild gissning att dessa små ljusstakar från Ferm Living kommer att göra succé. Årets adventsljusstake har det sagts. Och så är Så mycket bättre igång. Veckans fredagstoner får bli dessa.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Årets sista trädgårdsbukett

4214höstbukett1Det var väl inte alls meningen att försvinna härifrån så lång tid. Inte alls, men annat kom mellan. Som en himla trevlig resa till Göteborg som jag får lov att återkomma till, som höstens avigsida – sjukdomarnas storhetstid, som att använda den lilla energi som har funnits till att få snurr på Decor Life:s instagramkonto @decorlife.se, som att försöka samla krafter till att åka upp till Stockholm i helgen på trevligheter – ja lite sådant. Så i vanlig ordning säger jag det med blommor. Årets sista trädgårdsbukett. Därför njuter jag lite extra av den.

4214höstbukettHoppas ni har det fint så här mitt i oktober!

signature

De gröna prickarna

4114grönaprickarNu lär det väl säga kaboom om detta porslin. De gröna prickarna från Italien, en av mina personliga favoriter som jag samlat på ett tag, har precis kommit in hos Artilleriet. Jag skall till Göteborg senare i veckan. Kanske är det idé att passa på att köpa en kanna, innan alla trendkänsliga som betraktar butikens sortiment som en stilnavigatör ser prickar överallt :). Fint är det. Så fint.

signature

Fredagssvepet 40/14

4014fredag1Så fick vi fredag även denna vecka. Håll till godo med svepet. Svenskt Tenn firar på i sitt 90-årsjubileum och bjuder oss på den ena fina inspirationen efter den andra. Nu är Estrid Ericsons dukning i fokus på Standvägen och i samband med utställningen släpps nya produkter – bland annat glasen ovan av Ingegerd Råman.

4014fredag3Granit inleder ett samarbete med den finska storbloggaren Varpunen som presenterar skyltning och utvalda produkter ur sortimentet. Vi har redan sett en del i korsbefruktning mellan företag och bloggare och förmodligen kommer vi att få se mycket mer framöver.

4014fredag2Skultunas julmobiler som jag såg på Formex har redan luftats ordentligt i bloggosfären och det är inte så svårt att förstå varför. Otroligt fina er de, av Objecthood, i mässingsplåt.

4014fredag5Helena skrev så oemotståndligt om denna serie i går, så nu måste jag börja titta.

4014fredag9Charlotte Rampling är en favoritskådespelerska och en sann ikon. Denna vecka är hon med i Net A Porters magasin i en kostym som känns lika aktuell nu, som när hon bar den på bilden. Dessutom är Rampling aktuell i reklam för Nars - vackrare än någonsin.

4014fredagByredo lanserar lyxiga handkrämer. Tulpaner till händerna – jo tack.

4014fredag6En av höstens måste-läsningar för mig.

4014fredag4Och på måndag 21.15 på SVT är det dags. Fjärde säsongen av Homeland. Can´t wait.

4014fredag8Kanelbullens dag i morgon lördag. Jo, kanske en.

4014fredag7Veckans fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Decor Life

4014decorlifeJag är så glad över att ha ett nytt spännande projekt denna höst. Tina på Peppar och Vanilj och jag har precis startat Decor Life tillsammans. Tina och jag känner varandra bloggvis sedan länge – framförallt genom Fabriken som varit en samlande länk. När jag var nere i Göteborg på Bloggforum, träffades vi och började ett samtal om något slags samarbete. I helgen presenterade vi @decorlife.se på Instagram. Tanken med Decor Life är att vara en samlingsplats för intresserade användare såväl på Instagram, som snart även på en blogg. Nu ser vi båda fram emot att tillsammans skapa ett inspirerande och kreativt flöde. På onsdag startar vi en fotoutmaning  #decorlifeoktober som löper hela oktober. Jag skulle tycka att det vore väldigt roligt om ni började följa oss på Instagram och för de som vill fotografera – häng med på utmaningen. Det brukar vara ett fint sätt att vara kreativ på och att mingla runt lite på det virtuella kafferep som Instagram är när det är som bäst.

4014decorlife1

We decor life

signature

Fredagssvepet 39/14

3914fredagDå har vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep! London, London – alldeles för länge sedan. Sällan har väl en reseguide varit så stilfull som Cereal Magazines variant. Man kan bläddra i ett utdrag i virtuell guide via länken eller köpa sig ett pappersexemplar här. Tjusig Anglomania.

3914fredag1Att modeböcker är just högsta mode i inredning har varit ett faktum ett tag nu. Det byggs bokhögar på soffbord och görs stilleben med vackra omslag. Lagerfeld och Roitfelds nya version av The Little Black Jacket kan kanske vara något till samlingen? Här samlas kända profiler med utgångspunkt från den klassiska Chaneljackan. Min favorit från 2012 års utgåva är Anna Wintour. Här kan man se allt om det nya projektet.

3914fredag7Fin bildserie hos Lovely Life av Johanna Bradford och Kristin Lagerqvist.

3914fredag5

Det är verkligen “inte-utan-min-poncho” i höst. Wera/Åhlens har en fin variant i ull och cashmere.

3914fredag4Även om jag är en hängiven tedrickare året runt, så smakar det som allra godast när det är svalare utomhus. Jag påminner om Clippers ekologiska teer med vackra förpackningar och gott innehåll.

3914fredag3De mäklarbilder som synts mest i veckan är dessa från Fantastic Frank. Bildfest om man gillar det grafiska – det är svårt att säga att det inte blir himla bra bilder med dessa kontraster – framförallt fint hur det svarta framhäver alla originaldetaljer.

3914fredag2

Den här dunjackan skulle kanske kunna kvalat in i hallen ovan.

3914fredag9Fint i siden från H&M.

3914fredag6Nästa fredag har IKEA:s omskrivna kollektion Ryssby premiär på varuhusen – se allt här. Även om jag tycker om tanken med specialkollektioner, så kan jag tycka att baksidan med det där med begränsad upplaga lätt blir något av en köphets. Man måste slå till snabbt – annars försvinner det framför ögonen på en. Inte tid att tänka efter så mycket med andra ord. Kollektionsbilderna är vackra denna gång och jag gillar framförallt det svarvade inslaget och att man använt gedigen furu i mycket.

3914fredag8Veckans två största snackisar har definitivt varit Emma Watsons tal om feminism i FN och Karin Adelskölds svar till en av hennes plågoandar från förr som ville att hon skulle komma och köra standup där hon växte upp. Man kan tänka kring båda händelserna från olika håll, men faktum kvarstår att de lyfter frågor om allas lika rättigheter som är essentiella i samhället. Vi får aldrig glömma och även om det verkar självklart, så är det alltid nyttigt att sätta fokus på det. Och detta berörde mig i dag. Att våga se. Alltid.

3914fredag10Denna veckas fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni får en riktigt fin helg!

signature