Tips: Odlingsbänk

1614odlingsbänkVåra odlingsbänkar på ben från Hasselfors är riktiga favoriter här hemma som skapar rum på det stora trädäcket. Plantagen lockar med 500 kr rabatt denna vecka och då blev vi med två vita till matdelen där ute. De äldre i trärent tänker jag mig att jag skall måla svarta som på bilden för att använda på ett annat ställe. Tips på dem för de är riktigt fina.

signature

Försmak

1614trädgårdsbokNär Helena skrev i går att man kunde köpa Min trädgård är en fest Rusta så där lite innan den släpps, så bar mina vägar dit när vi åkte förbi. Och den är fin. Himla fin. Han och jag har liknande växtsmak, vilket gör att jag lätt faller för boken och alla dess vackra bilder. Många recept finns det med om man blir hågad. Bläddring anbefalles med andra ord. Här har vi skönt Påsklov. Jag hann få med mig några knippen med grönt från torget innan en otålig son tyckte att det var hög tid att åka hem. De belgiska jordgubbarna smakar kanske inte sommar, men nog är man sugen på en liten försmak nu.

signature

De fagraste

1614vitsipporJag inledde Påsklovet med en promenad i skogen och äntligen fann jag dem. När man har en liten bukett av vitsippor i handen – då är det vår så där på riktigt. Nu ståtar några stycken här hemma i min lilla kära Äng. Det allra finaste just precis nu. Med hopp om en bra start på veckan till er alla!

signature

På önskelistan: Svante

1514svanteJag vet inte om Påskharen har vägarna förbi mig, men om jag får drista mig till en önskan i dessa gula tider, så står den nya vattenkannan Svante av Broberg -Ridderstråle för Klong högt upp. Jag tror att den skulpturala formen på ett klassiskt bruksföremål har potential att siktas på mången fönsterbräda framöver. Ja tack.

signature

& Weekends: # 4

15weekendFredag och Påsklov. Det är en kombination som sannerligen ligger fint i munnen. Håll till godo med numero fyra av & Weekends!

Michelle Williams frontar även vårkampanjen hos Louis Vuitton. Jag kör nostalgi på Netflix nu med Williams som Jen Lindley i Dawsons Creek efter tips av Helena. Jag har för all tid en fling för ungdomsserier och det här är som sagt MYCKET hög nostalgifaktor:).

15weekend1Jo, det vore möjligen något att gå runt med en rosa karamell till väska, men då får man leta i andra prisklasser. Denna är inte rosa, men väl glittrande och trevlig som liten extraväska.

15weekend4Nya Porter Magazine finns ute nu. Jag tyckte mycket om den första utgåvan, så jag ser fram emot tvåan.

15weekend8Fredagspoppiga tongångar.

15weekend5

Fjädrar är väl som allra vackrast just precis nu. Ett enkelt tips att göra lite mer påsk av en bukett är att helt enkelt sticka ner några fjädrar bland blommorna. Här har jag använt dessa från Panduro Hobby.

15weekend7

På söndag är det dags i USA. Vi får vänta några veckor till innan sändning hos Kanal nio. Den sista säsongen av en av världens bästa TV-serier - Mad Men. Can´t wait.

15weekend2Lotta Agaton har stylat vacker vardag för Åhléns – se fler bilder hos Seventeen Doors.

15weekend6Mathilda Clarhs Strap syns på många ställen nu. Det är i och för sig mycket tjusigt att hänga magasin så, men mina ögon fastnade på den som en armbandshängare i dessa bilder av Josefin Hååg och fotograferade av Elin Strömberg. Himla fint och något som jag definitivt skulle kunna tänka mig på sovrumsväggen. Finns bland annat till försäljning hos Rädda Barnens designshop.

15weekend9Det gröna lockar därute. Och den här boken som snart kommer skall sannerligen får göra mig sällskap i vår.

Med detta önskar jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Veckans collage: Kimono – My way

1514modecollageJo, det var ju det där med Kimono. Nu har jag som sagt beställt hem en från H&M. Bohemchic i min klädstil har jag väl egentligen aldrig varit, även om jag gärna är det i anden. Jag tänker mig istället något sådant här när jag förhoppningsvis skall sporta Kimono senare i vår. De korta och vida ärmarna lämnar fältet fritt för utsmyckningar – och eftersom armband är min grej så tror jag att det kan bli riktigt fint.

Kimono och topp/H&M, byxor/Flash, sjal/COS, armband/Other Stories, väska/Åhléns, skor/Vagabond och nagellack nr 825/Loréal. 

signature

Göteborg på fem timmar

Det började med att Karin, som jag känner via bloggkommentarer och Instagram sedan länge och som jag träffade för första gången i höstas, fick idén om att åka ner till Göteborg över dagen och gå på Mats Gustafson-utställningen på Röhhska. Hon frågade om jag ville åka med. Sedan blev Lisa som instagrammar och bor i Göteborg inblandad också. Så i lördags hade vi vårt Göteborgsrace. Sju timmar på tåg och fem timmar på staden. Vilken dag vi fick under ledning av en eminent guide – så tacksam för detta äventyr.

1514gbg1Två fagra damer i Trädgårdsföreningens Palmhus, dit vi gick efter att ha ankommit till Centralstationen. Det var länge sedan jag var i Göteborg, men snart skall jag dit igen. Det var inte svårt att bli förtjust under Lisas visning av sin stad. Solen kom av sig och vi fick klassiskt Gbg-regn, men vad gjorde väl det en dag som denna.

1514gbgVilken otroligt vacker byggnad detta Palmhus är och alldeles fullt med exotiska växter och kamelior som doftar ljuvligt. Jag ser fram emot att möta allt i försommarskrud sedan.

1514gbg3Vi promenerade bort mot Dorsia för en vätskedepå och där överraskade Lisa oss med att ha tagit dit en av de bloggare som jag framförallt förknippar med Göteborg – Tant Johanna. Karin och jag stod med gapande munnar och insöp den maxade atmosfären på hotellet – där jag för övrigt skall tillbringa en weekend i juni – när Johanna helt plötsligt dök upp. Så skoj att träffas och pratas vid lite. På bilden syns Johanna i ett av sina rätta element – Blomrum.

1514gbg2Blomrum fanns det otroligt tjusiga buketter och grönt att förlora sig i.

1514gbg4I Victoriapassagen tittade vi bland annat in hos Rum för papper (numera med webbutik ser jag) och man fick behärska sig här för att inte löpa amok bland alla finheter. Är man pappersnörd så är man. Sedan kände vi oss som riktiga Göteborgsbor när vi satt utmed väggen hos da Matteo och sippade te.

1514gbg6Det var riktigt roligt att se Artilleriet live, även om det var lördagssmockat med människor i den coola lokalen.

1514gbg5Jag fick bland annat med mig en sådan här i påsen.

1514gbg8När vi var hos Floramor och Krukatös var det riktigt grått, men jag hoppas på att kunna sitta på den ljuvliga innergården i juni istället. Alla blomster lyste upp fint i regnet i alla fall.

1514gbg9Vår sista anhalt var Mats Gustafson på Röhsska. En sådan vacker utställning som ni måste titta in på om ni har tillfälle.

1514gbg10Efter att ha ätit sopplunch på muséet fullbordades vår Göteborgsromantik med en färd med Sjuan i regn ner mot Centralen. Och inne i huvudet hörde jag “Vi kanske ses, det finns en chans, på en spårvagn någonstans”.

Hjärta Gbg-race

signature