Days & Weekends: 7 a week # 14

915myprecious

Då tar vi en veckolista igen. Håll till godo! Jodå, jag är himla förtjust i modemärket Hopes hjärtande av Märta Måås-Fjetterström i vårkollektionen. Hope är duktiga på att bygga sitt varumärke och jag tycker mycket om deras samarbeten med t ex Carina Seth Andersson. Jag skulle inte ha något emot den lilla väskan i vår.

915thebestversion

På fredag tillgängliggörs den tredje säsongen av House of Cards på Netflix. Många vassa politiska intriger såklart, men även Robin Wright som Claire Underwood. Sällan har väl powerdressing burits upp på ett liknande sätt. Det är minimalistisk fulländning och Wright gör det så makalöst bra som stilikon. Ska man plöja alla avsnitten snabbt eller skall man dra ut på det? Vi får väl se.

915nextdoorVisst längtar man till utesäsongen nu i slutet av februari, så är det bara. Klassiska Grythyttan goes lounge denna säsong med lansering av en mer tillbakalutad soffa med tillhörande lägre bord – se katalog här. En fin anpassning till rådande trender när det gäller utemöbler tycker jag.

915mybedsidetableSom jag älskade denna bok som barn. Som jag satt klistrad vid radion när den sändes som följetong en sommar. Nu läser jag den högt här hemma och det är en fröjd att njuta Maria Gripes språk. Den suggestiva öppningen fångade mig lika mycket nu som då och jag hoppas att jag har lyckats få med sonen på tåget.

915thekitchenNytt till kokbokshyllan – ja, så får det lov att bli.

915gogreenDet är hög tid att ta in de tappra övervintrande pelargonerna från garaget och hoppas på grönt mirakel även denna gång. Den här pampiga lejonkrukan har jag haft mina ögon på länge och den fortsätter att vara lika fin.

915amoreMelodifestivalen är lite av ett unikum numera när det gäller att samla hela familjen framför TV:n då konkurrensen är hög från annan underhållning. I år har det varit tunt, mycket tunt. I lördags skådade jag ljuset. Lyssna igen på denna upptagning. Amore.

Ha en fin “mitt-i-veckan-dag”!

signature

Månadens lista – Februari

Jag älskar ju listor av alla de slag som ni känner till. Snart kommer en ny veckolista – vår 7 a week här på Days & Weekends – men innan dess hakar jag på Tant Johannas månadslista. Jag har tagit mig friheten att göra om ganska mycket i kategorierna så att de passar mig bättre. Om jag skulle blogga om bilar, frisyrer, sweatshirts , kaffekoppar och skor skulle det inte bli så himla mycket, men med mina valda ord hoppas jag att kunna inspirera på mitt sätt. Jag är gärna en i gänget som gör listor varje månad. Med det sagt – håll till godo med den första.

OUTFIT

915februarilistanI februari har jag mer eller mindre bott i mina ponchos från Soft Goat. Nu har de släppt vårnyheterna på sajten. Hederliga modeller som stylats snyggt och visar på hur olika uttryck man kan få beroende på vad som sätts till. Jag känner mig inspirerad att kliva ur soffan och ta ponchon ut när det blir aningen varmare utanför. Snart har vi mars.

ORD

915februarilistan1Ja, det är nu det vänder. Så måste det vara. Februari har sannerligen varit en sjuk månad hemma hos oss med låga energinivåer. Sportlovet förra veckan gick mest åt till att kurera oss. Nu är det vår tur. Så får det bli. Bild här.

VINTAGE

915februarilistan2Mitt bästa loppisfynd i februari var definitivt ishinken från Day Dream Production som syns på bilderna här. Mitt blå äpple gör mig mycket glad varendaste dag. Bild på päron från samma serie från Auctionnet.

BLOMMOR

915februarilistan3Snittblomskontot maxar nog någonstans precis just nu. Ack så man behöver dem nu innan trädgården och det vilda tar vid med sin grönska.

KLASSIKER

915februarilistan5Det återstår att finna en tenntavla av Anna Petrus för trettio kronor på loppis som mannen på senaste Antikrundan gjort. Jag blev inspirerad att åter ta fram min bok om Petrus från hyllan och läsa mer om denna coola kvinnliga konstnär. Om man klickar in sig till Antikrundan på Play finns det även ett litet inslag om Petrus. Många har troligtvis sett hennes lejon för Svenskt Tenn i Lotta Agatons styling för Residence i deras jubileumsnummer. En tungviktsklassiker det.

MOOD

915februarilistan6Det blir alltid lite av en tomhetskänsla när man tittat klart på en serie som man följt under många avsnitt. Den senaste upplevelsen var den åttonde och sista säsongen av  Dexter om jag såg klart på Netflix i helgen. Det är helt klart en konst att avsluta på ett snyggt sätt. När jag hade smält det lite denna gång och faktiskt googlat lite och läst det hela från upphovsmakarnas synpunkt, då tyckte jag nog att det var värdigt.

DETALJ

915februarilistan4Att jag är otroligt svag för keramik är långtifrån någon nyhet. När det som här kombineras med vackra detaljer faller jag handlöst. Igen. Paradisverkstadens vackra Relief får glänsa lite extra denna månad. En sådan där detalj som är taktil, där man kan känna på de handskurna mönstren i krukan på fönsterbrädan.

PÅ ÖNSKELISTAN

915februarilistan8Sedan jag var på Millesgården och såg den fantastiska grinden med orden från Ruth Milles – Carl Milles syster – Låt mig verka medan dagen brinner, har jag placerat denna lilla tennask på min önskelista. Det är något med de där orden som lockar. Att fånga den där dagen, med betydligt mindre slitna ord. Ja tack.

INSPIRATION

915februarilistan7I tidningshögen denna månad har jag framförallt bläddrat fram och tillbaka i Elle Decorations reportage från Skåne och hemmet som tillhör chefredaktören för Femina. Ögonen har framförallt dragits till den gedigna samlingen av keramik från Upsala Ekeby – se några bilder här. Det är dels en otroligt fin samling, dels ett fint exempel på hur man kan visa en samling i ett hem på ett vackert sätt. Månadens inspiration. Bild här.

XOXO

915februarilistan9Slutligen lite extra bloggkärlek till just Tant Johanna som fått upp farten ordentligt inne hos sig med det ena inspirerande inlägget efter det andra. Keep up, Johanna ♥

Nu ser jag fram emot mars!

signature

Days & Weekends: 7 a week # 13

815rightnowNågra dagar sen denna gång, men ändå ihopknåpad till slut. Varsågod – veckans lista. När jag fick lite rätsida på denna ytterligt otrevliga influensa och ögonen orkade med serier på Ipaden, kändes det som ett uppköp utan dess like. Jag har varit lite mellan serier och har då passat på att se gamla favoriter en gång till. Nu är jag rustad inför de sista kapitlen i Mad Mens historia som börjar sändas i april. Säsong 1-6 finns på Netflix och halva säsong sju finns hos Kanal nio om man betalar 59 pix för premium vilket jag gjorde. Can´t wait. Nya bilder med sjuttiotalsmode hos Vanity Fair.

815andfabEn bloggfavorit syns hos Ellos just nu. Deras reklamkoncept har varit mer och mindre lyckat med denna vinkling tycker jag, men Malin Persson gör det med den äran. En vanlig grå collagetröja är inte helt fel, även om jag skippar de håliga jeansen.

815weeklyAtt säga att bloggvärlden blivit nipprig över IKEA:s kollektion känns som ett understatement. Jag håller med – det finns mycket att gilla här. Användbara basprodukter som tagit utgångspunkt i lokala samarbeten i Vietnam och Indonesien med fokus på bra materialval. Det finns kanske hopp för att vi skall bli med aningen snyggare familjepackning till stranden i sommar ? Den där blå plastbagen är en följeslagare som tycks omöjlig att bli av med om man frågar min man, men kanske kan vi slå till på den här istället som tycks ha liknande mått? Jag tänker mig den som tvättpåse också. Snygg vardag helt enkelt.

815eyesonJag ser inte bara gamla saker på Ipaden, utan har nu även sett i kapp Netflix nya originalserie Better Call Saul. Om man har sett Breaking Bad känner man igen såväl känslan som advokaten som är i fokus här, men jag konstaterar att serien står på egna ben. Underfundigt, komplext och rappt. Jag kommer fortsätta att titta och hoppas att känslan för serien håller i sig.

815themesongAtt säga att jag har en themesong just nu är att ljuga. Jag har inte lyssnat på musik alls när jag har varit sjuk. Det har snarare varit längtan efter tystnad som varit i fokus. Men det är väl hög tid för lite nya toner. Den här gillar jag. Och kommer lyssna mycket på när väl öronen börjar längta efter det igen.

815homesweethomeI dag öppnade jag min Alla Hjärtans-present. Som sagt – “något som värmer och som väcker mina livsandar varendaste dag” som jag skrev här. En högt önskad klassiker – nu när min favoritdryck precis börjar smaka igen.

815embracetheseasonJag satsar på efterfesten denna gång.

Med hopp om en fin torsdag!

signature

En vecka

815hello

Så där kan det gå mitt i februari. Inte så där lite lagom så att man kan blogga ändå, utan ett rent övertagande av ens lekamen där man får ägna dagarna åt att inte försöka röra på huvudet alls. En vecka har förflutit. Jag börjar känna mig lite bättre. Jag ville mest säga hej. Hej på er. Hoppas att ni har det fint.

signature

Utvalt: På bokrean

715bokreaJodå, några klick samlar jag mig till när det gäller bokreans förhandsbeställning. När böckerna kostar ungefär som ett glossigt utländskt magasin, när man lånat hem dem, bläddrat och tyckt om så mycket så att man vill ha ett eget exemplar – helt enkelt läge att slå till. Boken ovan med det tjusiga omslaget har jag inte bläddrat i, men jag har läst gott om den, så jag dristar mig till ett klick. Med loppisfeber härjande i kroppen, är även äldre antikviteter något som jag skulle vilja lära mig mer om. I trädgårdssektionen blir det tulpaner och trädgårdssamtal. Jag passar även på att tipsa om denna och denna som redan finns hemma hos mig. Och så den här lilla pärlan. Inte är bokrean vad den en gång var, men den är onekligen en tradition. Jag tycker att det är fint med en tid som ändå sätter fokus på boken i dessa digitala tider.

signature

Days & Weekends: 7 a week # 12

715mypreciusNu drar vi igång med våra veckolistor igen på Days & Weekends. Hoppas att ni gillar. Håll till godo!

På min stående klassikerlista står Toile de Jouy från Manuel Canovas. Det är bara så svårt att bestämma sig för vad man skall satsa på här bland alla färger och mönsterbilder. Den orange tonen, här maximalt matchad, har funnits med längst, så måhända är det en kudde i den färgställningen som står överst.

715thebestversionDet blåser minst sagt 70-talsvindar i modebilden i vår – här reportage i The Edit. Jag känner fortfarande in stilen. Jag tycker om att titta på den, men får se vad som hamnar på mig. Jag ser framförallt fram emot ett stort utbud av maxiklänningar (se inslag med Martina Bonnier i detta program från Go Kväll).

715nextdoor

Och om man vill ha ännu mer av 70-talstrenden rekommenderas nya numret av Style By. Tjusigt om bland annat stilikoner från decenniet.

715mybedsidetable

Förhandsbeställningen till årets bokrealisation är i gång. Jag hann titta en kort sväng bland hem och trädgård nu på morgonen och jag såg att en av mina favoritböcker inom genren finns med. Den ligger på mitt nattygsbord i detta nu och om ni inte har den redan, så rekommenderas den varmt.

715thekitchen

Att jag börjar titta lite i mina trädgårdsböcker igen och att jag bestämmer mig för att investera i en somrig bricka till köket- ja, det börjar helt enkelt gå mot lite andra tider.

715gogreen

I samma anda går detta trädgårdsförkläde från Åhléns. Snart dags att ta fram pelargonerna från vintervilan.

715amore

Men än har vi vinter, vilket fordrar viss eskapism mellan varven. En liten bagatell med fantastiska miljöer är Woody Allens Magic in the Moonlight. Perfekt för lite verklighetsflykt i februari.

Med hopp om en fin tisdag!

Helenas lista finner ni här.

signature

Utvalt: Eligobox

715eligoboxI helgen fick jag genom Florist-Ulrik vetskap (nu även med hos Trendenser) om nystartade Eligobox som levererar blommor till dörren i fin förpackning. “Vi ville ha en upplevelse, en känsla att dela med andra som handlade om vildmark, ängsmark och lyx. Om att ta med naturen in, om knoppar och stjälkar, och inte minst om budskap förpackade i toppdesign.” Denna tjänst ligger sannerligen mitt i prick i tiden med tanke på vår svaghet för buketter och vackra förpackningar. Jag tycker också att det känns helt rätt med alternativ till de mer traditionella blomsterbuden – framförallt är det stor skillnad på hur buketterna presenteras. På Eligobox har man satsat på vackra bilder som även om man inte skrider till verket för en beställning, är inspirerande i sig för den som hellre binder sina egna buketter. Jag blir nyfiken och hintar väl till berörda, som exempelvis maken, om att jag gärna skulle få en blomsterbukett härifrån.

715eligobox1Bilder: Eligobox

signature