Happy Valentines

616valentinesJag lockas i vanlig ordning av blandat smågodis från Svenskt Tenn. På fatet ligger en av de saker som står högst upp på min önskelista just nu. Med hopp om att få möta vårsolen tillsammans – i alla fall efter att ha kurerat mig. Barnens baciller nådde även mig, så jag firar Valentines i soffan med filt. Jag önskar er en hjärtligt fin dag.

signature

Vintage: Brickor

616vintageEtt tips på loppis är att dyka ner i de där lådorna där det samlas blandade brickor. Det brukar finnas många slitna i trä, silverglänsande med slingrande dekorer och dussintillverkade i plast. Inget ont om dem i och för sig, men ibland har man tur och tar fram ett guldkorn i fin kvalité. Jag är förtjust i brickorna från Kaymet och har funnit några sådana. Den på bilden liknar Kaymet, men är Made in England av en annan tillverkare. Hemma hos oss blev den en brödrost-bricka. Jag är glad att jag fick in den i ett sammanhang här hemma. Brickor är i och för sig alltid användbara, men i och med att jag försöker tänka ut en plats till föremålet redan på loppisen, är jag glad att jag fick till den devisen åtminstone i efterhand. Rejäl storlek, fint skick och omedelbar funktion – bra fynd.

I kväll firar vi lite Valentin med extra god mat och dukning. Hoppas att ni får en fin kväll!

signature

Fredagssvepet 6/16

616fredagSe där. Det blev fredag även denna vecka. Håll till godo med det sjätte svepet för året. På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Vi är inte några stora firare av dagen, men det är alltid trevligt med god mat och kanske några små gåvor. Other Stories firar kärleken med Svea Berlie och Jenny Rey i en vacker bildserie.

616fredag1Norrgavel lanserar en ny stol Easy Chair. Inspirationen är hämtat från Japan och en sittande meditation. Det är så vackra material i stolen – sadeljord, läder och trä. Vi talar en rejäl investering här, men heja Norrgavel som alltid lyfter fram hantverket och det genuina med en tanke.

616fredag2De små vaserna ur Kristina Starks klassiska serie Botan fångade i Palmhuset i Göteborg av Le Kiosk som presenterar vårnyheter. Vacker klorofyll på alla sätt.

616fredag5Emma von Brömssen fick ta emot Elle Decorations pris för årets stjärnskott på designgala i veckan. Jag är förtjust i hennes mönstervärld och lutar huvudet mot Stäpphönan i soffan. Roligt även med pris till Klässbols för årets textil och att inredningsbloggare fått ett särskilt pris – grattis till Trendenser. En förteckning över alla pristagare finns här.

616fredag7I veckan fick jag som Netflixare mejl om att det kommit ut en ny säsong av Suits på tjänsten. Just nu ägnar jag mig åt ett quilty pleasure -ungdomsserier, för tillfället i form av The O.C. – men snart blir det advokater. Ett tips på tjusig serie i det mer lättsamma facket om ni är ute efter något sådant.

616fredag6Möbelfirman Fogia lanserar accessoarer, bland annat vackra krukor av Carina Seth Andersson. Det är alltid tacksamt att koppla på kringprodukter i mindre skala för att komplettera varumärket och för att göra det mer tillgängligt och aktuellt än med möbler som köps mer sällan. Det känns som om det syns mer och mer av detta just nu.

616fredag4Nja, vårkänslorna fick sig måhända en liten törn med vintertemperaturerna, men det är helt i sin ordning. När det gäller kläder är det dock vår och sommar i fokus. Den här blusen från Lindex ser riktigt fin ut i snittet.

616fredag3Unge Kommisare Morse satte igång förra lördagen på SVT. Under många år kom jag av mig när det gäller tittande på deckare, men det här är precis lagom brittiskt lågmält för min smak. Det första avsnittet (finns på Play en vecka till) var en scenografisk fullträff i tjusiga miljöer, men själva gåtan var väl aningen märklig. Men jag bänkar mig i morgon igen.

Avslutningsvis blir det dessa fredagstoner.

616fredag8Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Utvalt: Tolv böcker från bokrean

Min vana trogen sitter jag denna tid på året och klickar mig genom nätbokhandlarnas förhandsbokning till rean. Det är inte som förr med kataloger, kryss och köer, men jag måste ändå tycka om en tid då boken får stå i centrum. Jag har valt ut tolv böcker som jag tittar lite extra på denna gång och fokuserat på hem, trädgård, kök och coffetable. Kanske finner du något som du tycker om. Håll till godo.

616bokrea9-tileNär det gäller trädgårdsböckerna tänker jag mig Ett år med växthuset, Swedish Details Gardens, Antikt i trädgården och Blommor!. Jag har tittat på samtliga böcker innan, men inte kommit till skott att köpa dem. Nu tror jag att de kan komma att införlivas i mina högar här hemma.

616bokrea3-tileNär det gäller kokböcker går jag fortfarande på detox. Förutom Anna Bergenströms reviderade klassiker är det dock möjligt att det slinker med lite eftermiddagste och brödutbyte. Jag får se hur varukorgen ser ut så där på slutet. Det här är sannerligen ett tillfälle när jag lägger i och ur tills jag slutligen trycker på köp. Elsa Billgrens bok har jag skrivit om här och lånat på biblioteket. Kanske slår jag till på ett eget exemplar nu när den kostar som ett magasin.

616bokrea15-tileI kategorin gott och blandat lägger jag Banbrytande mode, Annie Leibovitz På uppdrag, Sweet food & photography samt en klassiker med vackraste omslaget.

For the love of books

signature

Några ting

616semlamixTriss i nytt. Liselotte Watkins målarbok. Jag vete sjutton om jag kommer att göra sidorna speciellt färgglada dock. Jag grunnar i så fall mer på om man kan sätta någon sida på väggen precis som den är. My Residence. Jag bläddrar, tycker om tanken bakom ett bookazine – en korsning mellan bok och magasin med tjockt papper, studiobesöken hos Pia Wallén och Carina Seth Andersson, editorials kring skandinavisk keramik och svensktillverkat – dessutom alltid roligt att titta in hos Sveriges stylingdrottning Lotta Agaton. Så har vi investerat i en sak som jag har haft på önskelistan länge, länge. Välkommen till vår köksvägg, Mr Jacobsen. Och en semla denna fettisdag. Såklart.

signature

Want Wear Read Need Februari-16

616wwrnVeckan inleds med en klassisk önskelista enligt principen Want, Wear, Read & Need. Månadens behov blir faktiskt ett par lite lättare skor. Efter att ha inventerat tillgången här i helgen när temperaturen kröp lite uppåt, behövs en investering till kommande tider. De här får glänsa igen, för de är både NEED och Want just nu. Mer WANT – Signe Persson-Melins ljusstake för Byarumsbruk är så vacker och känns som en blivande klassiker. Vårens WEAR – vitt med svarta detaljer är något som jag tycker om. Kanske inte så troligt att jag kommer bära den där kostymen, men den här skjortan i visst pyjamasmodell skulle jag gärna ha. Till READ väljer jag Alice Munros nya novellsamling Utsikten från Castle Rock

Ny vecka – hoppas att din blir fin!

signature

Söndagsstilleben: Årets första

516söndagsstillebenDenna första söndag i februari steg temperaturen uppåt här hos oss. Om man stod intill en husvägg i lä, så kändes det att det stundar andra tider. Jag tog den första stora trädgårdsrundan på länge och siktade snödroppar som är på väg upp ur den kalla marken. Det är det bästa tecknet av dem alla. Jag fick in känslan och hämtade korgen. Det blir inga överdådiga trädgårdsbuketter så här års direkt, men nu kan man glädja sig åt de vackra fröställningarna. Jag klipper inte ner något på hösten, utan låter det vara som skydd tills våren kommer. Hortensian är så vacker även i denna skepnad, liksom stjärnflockan.

516söndagsstilleben1Gummistövlar på och solkatter. Då finns det hopp om livet.

516söndagsstilleben2Vi har även andra katter runt om oss som gärna sätter sig i odlingslådorna. Jag har proppat dem fulla med lökar till denna säsong och vill gärna se blomsterprakt istället för avbrutna knoppar. Dagens projekt blev därför att sätta hönsnät över lådorna. Sorry katterna – jag hoppas på mina blommor istället.

Hoppas att ni får en fin avslutning på helgen!

signature