Days & Weekends: 7 a week # 15

1015rightnowDå samlar vi oss för veckolistan. Håll till godo! Just nu är det ingen tvekan om vad som syns mest i inredningsbloggosfären. Det talas om färg. Hoppsan. Förra veckan gick många bananas över den blå nyansen St.Pauls Blue från Jotun i samarbete med Frama. Efter att bilderna snurrat runt ordentligt – återigen blir det tydligt att när något träffar tidsandan spot on är de flesta rörande överens om det fina i kråksången – uppkom en diskussion hos Ulrika på Seventeen Doors som egentligen kan härledas till denna krönika som hon tidigare skrivit. En liten färggate i inredningssvängen minsann – eller inte. Meningarna går isär. I vanlig ordning är en stark rekommendation att se över sitt eget hus först och titta till sina förutsättningar. En färg upplevs så otroligt olika beroende på ljus, rymd och omgivning. När det gäller den blå strömningen nu är jag totalt otrendig. När andra drömmer om mörkblå sammetssoffor, känns det som något av en befrielse att vår gamla blå soffa inte längre är med oss. Blåvitt porslin vårdar jag alltid ömt, liksom klassiska tickningränder, men annars hoppar jag gladeligen över denna mörka blå trend.

1015andfabSom sagt – klassiskt marina ränder är alltid med och denna tid på säsongen börjar det komma en längtan efter att bli lite preppy igen. Audrey gör det med stil såklart. Kedjorna fyller upp sina hyllor – mycket ränder hos exempelvis Lindex för tillfället.

1015weekly

När jag var i Skåne i höstas upptäckte jag svenska GetRaw. Tanken är att skapa goda snacks för vardagen med naturliga och ekologiska ingredienser. Min favorit är choklad och valnöt. Perfekta bitar att ha med sig i väskan eller hemma i skafferiet när man vill ha något litet till testunden. Jag har köpt mina bitar online – googla efter återförsäljare.

1015eyesonSå var mars månads fotoutmaning i gång på Instagram under Hanna Wendelbos ledning. Förra året var jag med under tre månader, varav en i egen regi och det kan nog tänkas att det blir något liknande även detta år. Häng på ni med! Det är riktigt roligt att mingla bland alla bilder. Sök på @hannawendelbo för att finna utmaningen och tagga sedan på #fotoutmaningmars2015. Hoppas att vi ses där!

1015themesongOkomplicerat, rätt på och glatt - möjligen det man behöver just precis nu.

1015homesweethomeMaria på Husligheter har startat en liten utmaning kring att välja ut sina favoriter och att vårda dem väl. Tanken är att tipsa om sina riktiga följeslagare som hänger med år från år och kanske rensa ut några skåpsvärmare på vägen. På taggen #renthusligheter kan man visa på Instagram. En sympatisk approach tycker jag och något att tänka kring och återkomma till. Mitt första bidrag blir linnelakanen från H&M som har varit de enda lakanen vi använt under några år. Nu när jag vill ta tillvara på varje glimt av ljuset som når sovrummet använder vi de vita. En sann vardagsfavorit.

1015embracetheseasonAlltid blommor. Såklart.

Med hopp om en fin start på veckan!

signature

Klassiker: Kungalampetten

1015lampettNi minns kanske min julklappsönskan förra året? Det tog sin lilla tid, men nu sitter den vackra Kungalampetten hemma hos oss. Lampetten görs för hand i tenn och i mässing av Malin Appelgren Paulsson som lärt sig hantverket av sin morfar. Namnet Kungalampetten kommer av att Gustav V köpte de två första och gav bort i lysningspresent till prins Gustaf Adolf och blivande prinsessan Sibylla. Som sagt väggprydnader är stort igen och även om jag i teorin tycker mycket om alla vävda varianter som syns på många ställen nu, så passar den här klassikern bättre hemma hos oss.

1015lampett1När lampetten är tänd lyser den som en sol på väggen. Jag tycker särskilt om den i ett slingrande blomhav som här i vårt matrum. Även om vi går mot ljusare tider nu, skänker mässingen värme åt rummet på ett sätt som jag alltid har tyckt om. Tack tomten.

1015lampett2

signature

Days & Weekends: 7 a week # 14

915myprecious

Då tar vi en veckolista igen. Håll till godo! Jodå, jag är himla förtjust i modemärket Hopes hjärtande av Märta Måås-Fjetterström i vårkollektionen. Hope är duktiga på att bygga sitt varumärke och jag tycker mycket om deras samarbeten med t ex Carina Seth Andersson. Jag skulle inte ha något emot den lilla väskan i vår.

915thebestversion

På fredag tillgängliggörs den tredje säsongen av House of Cards på Netflix. Många vassa politiska intriger såklart, men även Robin Wright som Claire Underwood. Sällan har väl powerdressing burits upp på ett liknande sätt. Det är minimalistisk fulländning och Wright gör det så makalöst bra som stilikon. Ska man plöja alla avsnitten snabbt eller skall man dra ut på det? Vi får väl se.

915nextdoorVisst längtar man till utesäsongen nu i slutet av februari, så är det bara. Klassiska Grythyttan goes lounge denna säsong med lansering av en mer tillbakalutad soffa med tillhörande lägre bord – se katalog här. En fin anpassning till rådande trender när det gäller utemöbler tycker jag.

915mybedsidetableSom jag älskade denna bok som barn. Som jag satt klistrad vid radion när den sändes som följetong en sommar. Nu läser jag den högt här hemma och det är en fröjd att njuta Maria Gripes språk. Den suggestiva öppningen fångade mig lika mycket nu som då och jag hoppas att jag har lyckats få med sonen på tåget.

915thekitchenNytt till kokbokshyllan – ja, så får det lov att bli.

915gogreenDet är hög tid att ta in de tappra övervintrande pelargonerna från garaget och hoppas på grönt mirakel även denna gång. Den här pampiga lejonkrukan har jag haft mina ögon på länge och den fortsätter att vara lika fin.

915amoreMelodifestivalen är lite av ett unikum numera när det gäller att samla hela familjen framför TV:n då konkurrensen är hög från annan underhållning. I år har det varit tunt, mycket tunt. I lördags skådade jag ljuset. Lyssna igen på denna upptagning. Amore.

Ha en fin “mitt-i-veckan-dag”!

signature

Månadens lista – Februari

Jag älskar ju listor av alla de slag som ni känner till. Snart kommer en ny veckolista – vår 7 a week här på Days & Weekends – men innan dess hakar jag på Tant Johannas månadslista. Jag har tagit mig friheten att göra om ganska mycket i kategorierna så att de passar mig bättre. Om jag skulle blogga om bilar, frisyrer, sweatshirts , kaffekoppar och skor skulle det inte bli så himla mycket, men med mina valda ord hoppas jag att kunna inspirera på mitt sätt. Jag är gärna en i gänget som gör listor varje månad. Med det sagt – håll till godo med den första.

OUTFIT

915februarilistanI februari har jag mer eller mindre bott i mina ponchos från Soft Goat. Nu har de släppt vårnyheterna på sajten. Hederliga modeller som stylats snyggt och visar på hur olika uttryck man kan få beroende på vad som sätts till. Jag känner mig inspirerad att kliva ur soffan och ta ponchon ut när det blir aningen varmare utanför. Snart har vi mars.

ORD

915februarilistan1Ja, det är nu det vänder. Så måste det vara. Februari har sannerligen varit en sjuk månad hemma hos oss med låga energinivåer. Sportlovet förra veckan gick mest åt till att kurera oss. Nu är det vår tur. Så får det bli. Bild här.

VINTAGE

915februarilistan2Mitt bästa loppisfynd i februari var definitivt ishinken från Day Dream Production som syns på bilderna här. Mitt blå äpple gör mig mycket glad varendaste dag. Bild på päron från samma serie från Auctionnet.

BLOMMOR

915februarilistan3Snittblomskontot maxar nog någonstans precis just nu. Ack så man behöver dem nu innan trädgården och det vilda tar vid med sin grönska.

KLASSIKER

915februarilistan5Det återstår att finna en tenntavla av Anna Petrus för trettio kronor på loppis som mannen på senaste Antikrundan gjort. Jag blev inspirerad att åter ta fram min bok om Petrus från hyllan och läsa mer om denna coola kvinnliga konstnär. Om man klickar in sig till Antikrundan på Play finns det även ett litet inslag om Petrus. Många har troligtvis sett hennes lejon för Svenskt Tenn i Lotta Agatons styling för Residence i deras jubileumsnummer. En tungviktsklassiker det.

MOOD

915februarilistan6Det blir alltid lite av en tomhetskänsla när man tittat klart på en serie som man följt under många avsnitt. Den senaste upplevelsen var den åttonde och sista säsongen av  Dexter om jag såg klart på Netflix i helgen. Det är helt klart en konst att avsluta på ett snyggt sätt. När jag hade smält det lite denna gång och faktiskt googlat lite och läst det hela från upphovsmakarnas synpunkt, då tyckte jag nog att det var värdigt.

DETALJ

915februarilistan4Att jag är otroligt svag för keramik är långtifrån någon nyhet. När det som här kombineras med vackra detaljer faller jag handlöst. Igen. Paradisverkstadens vackra Relief får glänsa lite extra denna månad. En sådan där detalj som är taktil, där man kan känna på de handskurna mönstren i krukan på fönsterbrädan.

PÅ ÖNSKELISTAN

915februarilistan8Sedan jag var på Millesgården och såg den fantastiska grinden med orden från Ruth Milles – Carl Milles syster – Låt mig verka medan dagen brinner, har jag placerat denna lilla tennask på min önskelista. Det är något med de där orden som lockar. Att fånga den där dagen, med betydligt mindre slitna ord. Ja tack.

INSPIRATION

915februarilistan7I tidningshögen denna månad har jag framförallt bläddrat fram och tillbaka i Elle Decorations reportage från Skåne och hemmet som tillhör chefredaktören för Femina. Ögonen har framförallt dragits till den gedigna samlingen av keramik från Upsala Ekeby – se några bilder här. Det är dels en otroligt fin samling, dels ett fint exempel på hur man kan visa en samling i ett hem på ett vackert sätt. Månadens inspiration. Bild här.

XOXO

915februarilistan9Slutligen lite extra bloggkärlek till just Tant Johanna som fått upp farten ordentligt inne hos sig med det ena inspirerande inlägget efter det andra. Keep up, Johanna ♥

Nu ser jag fram emot mars!

signature

Days & Weekends: 7 a week # 13

815rightnowNågra dagar sen denna gång, men ändå ihopknåpad till slut. Varsågod – veckans lista. När jag fick lite rätsida på denna ytterligt otrevliga influensa och ögonen orkade med serier på Ipaden, kändes det som ett uppköp utan dess like. Jag har varit lite mellan serier och har då passat på att se gamla favoriter en gång till. Nu är jag rustad inför de sista kapitlen i Mad Mens historia som börjar sändas i april. Säsong 1-6 finns på Netflix och halva säsong sju finns hos Kanal nio om man betalar 59 pix för premium vilket jag gjorde. Can´t wait. Nya bilder med sjuttiotalsmode hos Vanity Fair.

815andfabEn bloggfavorit syns hos Ellos just nu. Deras reklamkoncept har varit mer och mindre lyckat med denna vinkling tycker jag, men Malin Persson gör det med den äran. En vanlig grå collagetröja är inte helt fel, även om jag skippar de håliga jeansen.

815weeklyAtt säga att bloggvärlden blivit nipprig över IKEA:s kollektion känns som ett understatement. Jag håller med – det finns mycket att gilla här. Användbara basprodukter som tagit utgångspunkt i lokala samarbeten i Vietnam och Indonesien med fokus på bra materialval. Det finns kanske hopp för att vi skall bli med aningen snyggare familjepackning till stranden i sommar ? Den där blå plastbagen är en följeslagare som tycks omöjlig att bli av med om man frågar min man, men kanske kan vi slå till på den här istället som tycks ha liknande mått? Jag tänker mig den som tvättpåse också. Snygg vardag helt enkelt.

815eyesonJag ser inte bara gamla saker på Ipaden, utan har nu även sett i kapp Netflix nya originalserie Better Call Saul. Om man har sett Breaking Bad känner man igen såväl känslan som advokaten som är i fokus här, men jag konstaterar att serien står på egna ben. Underfundigt, komplext och rappt. Jag kommer fortsätta att titta och hoppas att känslan för serien håller i sig.

815themesongAtt säga att jag har en themesong just nu är att ljuga. Jag har inte lyssnat på musik alls när jag har varit sjuk. Det har snarare varit längtan efter tystnad som varit i fokus. Men det är väl hög tid för lite nya toner. Den här gillar jag. Och kommer lyssna mycket på när väl öronen börjar längta efter det igen.

815homesweethomeI dag öppnade jag min Alla Hjärtans-present. Som sagt – “något som värmer och som väcker mina livsandar varendaste dag” som jag skrev här. En högt önskad klassiker – nu när min favoritdryck precis börjar smaka igen.

815embracetheseasonJag satsar på efterfesten denna gång.

Med hopp om en fin torsdag!

signature

En vecka

815hello

Så där kan det gå mitt i februari. Inte så där lite lagom så att man kan blogga ändå, utan ett rent övertagande av ens lekamen där man får ägna dagarna åt att inte försöka röra på huvudet alls. En vecka har förflutit. Jag börjar känna mig lite bättre. Jag ville mest säga hej. Hej på er. Hoppas att ni har det fint.

signature

Utvalt: På bokrean

715bokreaJodå, några klick samlar jag mig till när det gäller bokreans förhandsbeställning. När böckerna kostar ungefär som ett glossigt utländskt magasin, när man lånat hem dem, bläddrat och tyckt om så mycket så att man vill ha ett eget exemplar – helt enkelt läge att slå till. Boken ovan med det tjusiga omslaget har jag inte bläddrat i, men jag har läst gott om den, så jag dristar mig till ett klick. Med loppisfeber härjande i kroppen, är även äldre antikviteter något som jag skulle vilja lära mig mer om. I trädgårdssektionen blir det tulpaner och trädgårdssamtal. Jag passar även på att tipsa om denna och denna som redan finns hemma hos mig. Och så den här lilla pärlan. Inte är bokrean vad den en gång var, men den är onekligen en tradition. Jag tycker att det är fint med en tid som ändå sätter fokus på boken i dessa digitala tider.

signature