Utvalt: Think Organic

3614thinkorganic

I dag slår portarna upp till Think Organic som presenteras med följande ord: Vi är ett gäng mammor som vill inspirera till att leva mer miljövänligt, för vår, barnens och miljöns skull. Med denna sidan vill vi inspirera er och utmana till en bättre livsstil. Det ska inte behöva vara svårt eller dyrt att äta bra mat och undvika gifter i vardagen. Vi vill blanda fakta med inspiration. Jag har följt kvinnorna bakom satsningen med respektive bloggar länge - Ulrika, Lotta, Terese och Desirée och ser nu fram emot att se hur projektet Think Organic skall utvecklas. Jag gillar det jag ser och tanken bakom. Surfa in ni med för inspiration. Heja!

3614thinkorganic1Bilder: Skärmdump Think Organic och Terese Wahlberg.

signature

Fredagssvepet 35/14

3514fredagUlrika på bloggen Seventeendoors har flyttat över till Lovely Life. Jag har följt bloggen länge och tilltalas som alltid av Ulrikas stilsäkra mix. Förhoppningsvis får vi se fler bilder från det egna hemmet nu också, för här finns det mycket vackert att inspireras av. Med hopp om en fin fortsättning i bloggosfären.

3514fredag4Helena bloggade om Rifle Papers kalender Les Femmes förra fredagen och i veckan har den synts även hos t ex Frida på Trendenser. Fin är den – jag har några anteckningsböcker från dem med duktiga illustratören Garance Doré.

3514fredag1Jag har fortfarande inte köpt några kläder från Other Stories. Däremot är jag storkonsument av deras visuella värld – nu även på Pinterest. De är otroligt duktiga på att ta in kreatörer och stylister som får sortimentet att kännas uppdaterat i olika typer av miljöer. Senast är det NY-känsla av Ada Kokosar. Inspirerande.

3514fredag2Sandberg Tapeters Gryning  och Skymning var en av de mest omskrivna när de kom. Nu finns den även som kudde.

3514fredag6Söt liten fickspegel från Alphabet Bags.

3514fredag5Det är några dagar kvar hos SVT Play för att se The Tunnel från första avsnittet. Tunneln är den brittisk-franska versionen av svenska Bron. Jag trodde kanske inte att jag skulle fastna i denna eftersom jag har sett originalet – och grundstoryn är ju densamma – men efter att ha sett de fem första avsnitten på raken så fortsätter jag att titta. Jag gillar skådespelarna – och tack snälla för Imdb där man snabbt kan scrolla genom vad de har gjort förut. För Saga spelas ju av Fleur Delacour i Harry Potter och Martin spelas av Stannis Baratheon i Game of Thrones. Rekommenderas.

3514fredag7LästipsViktig artikel med tio handfasta tips i förra lördagens DN om barn och läsning. Vi är just nu på punkt nummer ett, sonen och jag, med denna bok som jag fick tips av från Sofia på Mokkasin. Otroligt mysigt att avsluta dagen med ett kapitel tillsammans.

3514fredag3Skultuna presenterar fler nyheter – nu en kollektion tillsammans med smyckesdesignern Laura Bohinc. Det är skuren mässing i olika mönster – lite i liknande stil som Tom Dixons omåttligt populära produkter i t ex Etch. Vackra är de och ger säkerligen ett fint sken nu när höstmörkret kryper allt närmare.

3514fredag8xJonna Franssons affischer med fröställningar blev sannerligen storsäljare och syntes på många ställen. Nu kommer två nya tryck med syrén och pion. Kanske är skir försommargrönska det man behöver just nu?

3514fredag9Ny video i veckan till denna lågmälda Maggio. Veckans fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Under filten

3514sjuk

Och så en riktigt bra serie att plöja på Ipaden. Jodå, sensommarromantiken flödar och snygghösten hyllas, men baksidan av årstiden med förkylningarnas ankomst är ju inte så himla festlig direkt. Fördelen med en dag under filten – om man nu skall se en sådan – är att man får tid att titta ikapp serier. I dag fastnade jag helt och fullt i HBO:s The Honourable Woman med Maggie Gyllenhaal. Jag har några avsnitt kvar i kväll. Och en kanna te att dricka ur. Med hopp om friska vindar till helgen!

signature

Höstkläder: Navy with a twist

3514modecollaget

Det marina är en evig stil – här Skepparkavaj/Other Stories, polotröja/Filippa K, jeans och handskar/H&M – som kan uppdateras och twistas till lite beroende på vilka mönster, material och färger som man väljer till. I vanlig ordning finner man stilen i många olika prisklasser i butik. Här får basen lite fart med leosjal/Malene Birger, Chelsea-känga i lack/Ecco och röd väska/Mulberry. Oftast väljer jag safe när det kommer till investeringar som väskor, men när jag ser det här collaget blir jag himla sugen på att välja färg. Som Inés de la Fressange säger i senaste Harpers Bazaar – “a splendid red handbag can save the whole look”. Hjärta på det.

signature

Vardagsrummets första moodboard

Efter att tankarna sattes igång så där på allvar förra torsdagen gällande vardagsrummets makeover, gjorde jag en snabb moodboard som jag glatt försökte visa för maken. Jodå, det blir nog bra, var hans kommentar. Här hemma är det nästan uteslutande jag som tänker och andas inredning :). Det ser lugnt ut, var hans kommentar efter ett tag. Och lite så tänker jag mig vardagsrummet just nu. De angränsande rummen – speciellt matrummet är fullt av färg med sin blommiga tapet, så kanske behöver man vila lite i uttrycket intill. Sedan kan jag säkerligen inte hålla mig från färg och mönster här heller, men det är bara ett trevligt tillägg allteftersom.

3514vardagsrummet

Som jag skrev om i våras – lite skämtsamt om inredning efter fyrtio – känns det viktigt att köpa saker för livet nu. Det vi fortfarande håller på att klura mycket kring är soffan. Ska man investera dyra pengar i den eller skall man betrakta den mer som en bruksvara som inte varar för all tid? När jag såg de senaste pressbilderna från IKEA, hamnade blicken genast på soffan STOCKSUND som kommer i oktober. Soffan är en del i en satsning på IKEA kring “ombonat och naturligt i traditionell stil”. Nu blev det så där – hmm – igen. Jag måste nog ta mig en titt på soffan i butik.

3514vardagsrum1STOCKSUND av Nike Karlsson 4995:-

Det känns roligt att vara i gång i tanken i alla fall. Fortsättning följer.

signature

25 augusti

3514weekendSnöskåpet i matrummet är alldeles fullt med de finaste av blommor från Bondens marknad i helgen. Och det kan det väl få vara, för det är faktiskt vår bröllopsdag i dag. För tretton år sedan gifte vi oss i Stockholms stadshus en dallrande varm sensommardag. Vi hade då varit tillsammans i nio år och vårt första barn var tre månader bort. Jag har klickat hem en present alldeles själv, med bifall. För det är så vi jobbar – vi två :). Jag är tacksam för alla åren tillsammans. Hjärta.

3514helenaKlicka på bilden för att komma till Helenas inlägg.

signature

Grönkål

3414söndagsbildOm ni hade ätit söndagslunch hos mig i dag, så hade ni fått Chez Wood:s pasta med grönkål, citron, valnötter och parmesan. På Bondens marknad i går fann jag så himla fin kål – och därmed ställer jag mig in i ledet med bland annat Tant Johanna och Malin Persson som bloggar kål i veckan. Jag serverade pastan i olika skålar för att tillfredsställa familjen. Valnötter i en, parmesan i en, kål i en, pasta i en samt lite uppstekt kyckling och bacon för de som inte ville ha vegetariskt. Jag var nog den, inte helt oväntat, som tyckte bäst om detta. Himla, himla gott helt enkelt. En riktig comfortfood-anrättning med belåtna smaklökar en sensommardag. Rekommenderas varmt. Fin avslutning på helgen!

3414söndagsbild1x
Bidrag till Fabrikens söndagsbild.

signature