Fabriken: Påsk

1614fabrikenDet är Skärtorsdag och vi handlar, fixar blommor, lagar mat, klipper gräset – tja allt möjligt i en himla fin blandning. Jag sticker mellan med ett påskinlägg till Fabriken som slagit upp sina portar igen. Mitt bidrag får lov att bli vårt påskris som detta år blir aningen oortodoxt. Det beror nog på att det gröna fullkomligt har exploderat där ute. Min feeling är inte hos björkriset denna påsk, utan jag kände för något helt annat denna gång.

1614påskfabriken1Det blev äppelkvistar från ett gammalt träd i skogen, några syrénkvistar från blomsteraffären tillsammans med mina små glasdroppar och vajande dunfjädrar från förra året. Voila. Påskris anno 2014.

Bidrag till Fabriken.

1614påskfabriken2

signature

Tips: Odlingsbänk

1614odlingsbänkVåra odlingsbänkar på ben från Hasselfors är riktiga favoriter här hemma som skapar rum på det stora trädäcket. Plantagen lockar med 500 kr rabatt denna vecka och då blev vi med två vita till matdelen där ute. De äldre i trärent tänker jag mig att jag skall måla svarta som på bilden för att använda på ett annat ställe. Tips på dem för de är riktigt fina.

signature

Försmak

1614trädgårdsbokNär Helena skrev i går att man kunde köpa Min trädgård är en fest Rusta så där lite innan den släpps, så bar mina vägar dit när vi åkte förbi. Och den är fin. Himla fin. Han och jag har liknande växtsmak, vilket gör att jag lätt faller för boken och alla dess vackra bilder. Många recept finns det med om man blir hågad. Bläddring anbefalles med andra ord. Här har vi skönt Påsklov. Jag hann få med mig några knippen med grönt från torget innan en otålig son tyckte att det var hög tid att åka hem. De belgiska jordgubbarna smakar kanske inte sommar, men nog är man sugen på en liten försmak nu.

signature

De fagraste

1614vitsipporJag inledde Påsklovet med en promenad i skogen och äntligen fann jag dem. När man har en liten bukett av vitsippor i handen – då är det vår så där på riktigt. Nu ståtar några stycken här hemma i min lilla kära Äng. Det allra finaste just precis nu. Med hopp om en bra start på veckan till er alla!

signature

På önskelistan: Svante

1514svanteJag vet inte om Påskharen har vägarna förbi mig, men om jag får drista mig till en önskan i dessa gula tider, så står den nya vattenkannan Svante av Broberg -Ridderstråle för Klong högt upp. Jag tror att den skulpturala formen på ett klassiskt bruksföremål har potential att siktas på mången fönsterbräda framöver. Ja tack.

signature

& Weekends: # 4

15weekendFredag och Påsklov. Det är en kombination som sannerligen ligger fint i munnen. Håll till godo med numero fyra av & Weekends!

Michelle Williams frontar även vårkampanjen hos Louis Vuitton. Jag kör nostalgi på Netflix nu med Williams som Jen Lindley i Dawsons Creek efter tips av Helena. Jag har för all tid en fling för ungdomsserier och det här är som sagt MYCKET hög nostalgifaktor:).

15weekend1Jo, det vore möjligen något att gå runt med en rosa karamell till väska, men då får man leta i andra prisklasser. Denna är inte rosa, men väl glittrande och trevlig som liten extraväska.

15weekend4Nya Porter Magazine finns ute nu. Jag tyckte mycket om den första utgåvan, så jag ser fram emot tvåan.

15weekend8Fredagspoppiga tongångar.

15weekend5

Fjädrar är väl som allra vackrast just precis nu. Ett enkelt tips att göra lite mer påsk av en bukett är att helt enkelt sticka ner några fjädrar bland blommorna. Här har jag använt dessa från Panduro Hobby.

15weekend7

På söndag är det dags i USA. Vi får vänta några veckor till innan sändning hos Kanal nio. Den sista säsongen av en av världens bästa TV-serier - Mad Men. Can´t wait.

15weekend2Lotta Agaton har stylat vacker vardag för Åhléns – se fler bilder hos Seventeen Doors.

15weekend6Mathilda Clarhs Strap syns på många ställen nu. Det är i och för sig mycket tjusigt att hänga magasin så, men mina ögon fastnade på den som en armbandshängare i dessa bilder av Josefin Hååg och fotograferade av Elin Strömberg. Himla fint och något som jag definitivt skulle kunna tänka mig på sovrumsväggen. Finns bland annat till försäljning hos Rädda Barnens designshop.

15weekend9Det gröna lockar därute. Och den här boken som snart kommer skall sannerligen får göra mig sällskap i vår.

Med detta önskar jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Veckans collage: Kimono – My way

1514modecollageJo, det var ju det där med Kimono. Nu har jag som sagt beställt hem en från H&M. Bohemchic i min klädstil har jag väl egentligen aldrig varit, även om jag gärna är det i anden. Jag tänker mig istället något sådant här när jag förhoppningsvis skall sporta Kimono senare i vår. De korta och vida ärmarna lämnar fältet fritt för utsmyckningar – och eftersom armband är min grej så tror jag att det kan bli riktigt fint.

Kimono och topp/H&M, byxor/Flash, sjal/COS, armband/Other Stories, väska/Åhléns, skor/Vagabond och nagellack nr 825/Loréal. 

signature