Hemma igen

3014gotlandJa, så där svindlande fort går nästan två veckor på Gotland. Vi har haft det himla fint med såväl favoriter i repris som nya bekantskaper på ön. Jag samlar ihop mig till något slags Gotland by W som kommer här framöver. På bilden står jag och ser glad ut på Bungenäs. Det finns det all anledning till – otroligt fin natur där. Jag hoppas att ni har haft några fina sommarveckor ni med!

signature

Sommarhälsning

2814innergård3xÄntligen har vi begåvats med de där riktigt varma julidagarna när solen gassar och det är som allra bäst att sitta på min lilla innergård. Solen får mig vid gott mod efter allt det kyliga, men det är i skuggan som jag trivs allra bäst. På planket utanför slingrar sig rosorna. Innanför skapar jag mig mina kära hörnor.

2814innergård1Att sitta uppkrupen där på bänken med en bok och te inom räckhåll – det är sommar för mig.

2814innergård2I dag kör vi stora packracet inför två veckor på Gotland. Jag kommer att finnas på Instagram (@livingbyw) om ni har lust att hänga med på ett hörn. Jag hoppas att vi alla har några riktigt fina sommarveckor framför oss nu! På återseende!

Kram

signature

Snäckor

Jag var på en himla trevlig utflykt i går med mina föräldrar. Vi åkte traditionsenligt till Heda Marknad som hålls varje år första lördagen i juli. Här kan man förlora sig i hantverk med gamla damer som står och säljer broderat och stickat. Den bästa typen av marknad om man frågar mig. Sedan åkte vi turen över Omberg, Alvastra och Vadstena. Efter lunch på Ladugård 206 – deras buffé rekommenderas varmt om ni har vägarna förbi i sommar – körde vi in till den stora röda ladan som ligger precis innan man åker in till Vadstena. Det är möjligen inte så konstigt att blickarna dras till snäckor denna sommar, efter att vi har matats med en nautiskt trend utan dess like detta år. Trend eller ej, snäckor är för evigt vackra ting. Här fann jag stora skönheter som förr låg vid entrén till husen på gårdar som dekoration.

2714snäckor

Först fick jag inte riktigt ihop det hela i tanken – viktigt för mig när jag handlar på antik eller loppis. Det är lätt att förföras där och då och sedan när man kommer hem så faller det hela platt. Jag tänkte mig innergårdsromantik med ett gäng snäckor – men då skulle jag behövt just ganska många för att få till känslan. Efter att ha promenerat inne i Vadstena och dess idylliska smågator, förenades dock tanken till att snarare kombinera dessa gamla snäckor med min samling från Skulpturfabriken. Precis så här tycker jag om dem när de får spela med ett modernt uttryck i Stina Lindholms strama betong och Signe Persson Melins minimalistiska fågelbad från Byarums Bruk. Om man håller dem intill örat susar det i dem. På tisdag åker vi till min eviga sommarpassion Gotland. Som jag längtar.

2714grönmarmorEtt litet Post scriptum med loppisfyndad grön marmor.

Fin söndag!

signature

Utvalt: Dagens Fyra * Elegant

2714elegansEtt tips i sommartider är att besöka ett författarhem. Här i Östergötland har vi vackra Ellen Keys Strand vid Omberg och i går var jag på Verner von Heidenstams Övralid. Heidenstam ritade själv huset som stod färdigt 1925. Det är en klassisk stilren byggnad med en hisnande utsikt över Vättern. Vi gick på en fin guidad visning runt i hemmet som i mycket står kvar som det var vid Heidenstams död 1940. Det är alltid inspirerande att se kreativa människors arbetsrum – här odlandet av det manliga geniets stora tankar vid ett egenritat imponerande skrivbord – och också – möjligen förvånande för en författare – estetens fåfånga där böckerna i biblioteket står färgkoordinerade för att matcha ljus och omgivningar. Ett besök som rekommenderas.

2714elegans1Underbar bild från brittiska Harpers Bazaar som gått bakom kulisserna av skapandet av nya säsongen av Downton Abbey. Brittisk elegans i ett nötskal.

Processed with VSCOcam with t1 presetMer elegant än så här blir väl inte en ros. Vackra Claire Austin – en mäktig primadonna i trädgården.

2714elegans3

Med hopp om en fin fredagskväll!

signature

En trädgårdsdröm

2714plankrosorIbland stannar man liksom upp. Och tänker – just ja – det var ju precis det här som jag ville ha. Så är det med mitt kära plank som avgränsar in till innergården. Klätterrosorna slingrar sig som i mina allra bästa romantiska föreställningar om hur det skulle kunna bli här. Näpna New Dawns små knoppar ger oss ros efter ros efter ros. En rikedom och en av mina trädgårdsdrömmar – i dag fångad mellan åskskurarna – som faktiskt blivit alldeles verklig.

2714plankrosor1Hipp, hipp denna 2 juli som är Rosens dag!

signature

Utvalt: Dagens fyra * Going Green

2714grönt2Skönaste gröna av Lotta Agaton och Pia Ulin för Residence.

2714grönt1I höst kommer Hagedornhagen ut med tryck med det gröna i fokus. Jag gillar. Via Bungalow 5.

2714gröntDe är så vackra krukorna från danska Bergs Potter. Webbutiken Hemlängtan har tagit in några i sitt sortiment – band annat den välbekanta Köpenhamnskrukan med den karateristiska bården. Ja tack.

2714grönt3Mulberrys höstkampanj med Cara Delevingne och klassisk brittisk landsbygd av Tim Walker. Jag blir genast sugen på kombon smaragdgrön och vinröd. Tjusigt.

Med hopp om en fin tisdag denna första dag i juli!

signature

Utvalt: Rosdoft från Yard Etc

2614yardetcx
Rosdoft är svårt att få till när man inte talar om den äkta varan tycker jag. Ofta har det en tendens att bli lite artificiellt och inte så där magiskt som det blir när man sätter näsan i en riktig ros. Efter att ha provat några produkter från Yard Etc ( jag köpte mina på Blomsterlandet) några veckor, kan jag dock säga att deras doft Dog Rose kommer ganska nära. Intet kan mäta sig med doftexplosionen hos mina Madame Boll nu, men fint förpackad tvål och handkräm glädjer denna rostant. Fin söndag!

2614yardetc1

signature

Elva år

2614födelsedag

I dag firar vi Henriks elvaårsdag. Tänk att min lilla pojke har blivit så stor. Jo då, det är alla mammors rätt att bli nostalgiska en dag som denna, eller hur?! Hipp, hipp, min kära Henrik!

2614födelsedag1

signature