44

2816födelsedagVisst blir man en liten flicka igen på sin födelsedag? Förutom tacksamheten över att ha fått varit med ännu ett år, framskrider växthusbygget utanför fönstret – den allra bästa presenten det. Jag säger härmed hej och hoppas att ni har haft några fina sommarveckor.

signature

Mot sommarliv

2516summertimeDet var inte alls planerat att bli skraltig den här veckan. Jag skulle på en fin utflykt som jag sett fram emot att visa bilder från. Sedan hade jag tänkt mig en månadslista och en och annan blomma. Men så blir det ibland. Nu siktar vi mot Skåne. Tusen tack för alla fina tips som ni gett mig! Jag hoppas komma hem därifrån full med inspiration och intryck – och så väntar vårt växthus snart. Om ni vill hänga med på ett hörn på semestern finns jag på Instagram @livingbyw där jag säkerligen kommer att synas till och från. Billie Holiday – och mot sommarliv. Jag hoppas att ni har en fin tid framför er!

signature

Trädgårdsförkläde

2416förklädeHär blåser det friska vindar och jag går förstås runt med mitt mantra – “tänk att kunna vara i växthuset”. Jag hade egentligen tänkt att vänta med att inviga mitt nya trädgårdsförkläde som jag fick i namnsdagspresent tills huset är på plats, men i dag fick det åka på när jag planterade om några växter.

2416förkläde1När man nyanlägger en trädgård är det mycket svårt att tro att växterna skall bli så stora så att man skall få bekymmer med att allt ryms. Allt är så smått och tanigt, men i höst lär vi få flytta på en del. Den här klematisen – klassiska Summer Snow –  får dock slingra sig bäst den vill där på planket. Det gröna ostyriga är något som jag tycker mycket om.

signature

Skånetips?

2416skåne

På Midsommarafton beger vi oss neråt landet för att tillbringa en vecka i Skåne. Vi kommer att bo utanför Lund och tänker oss att åka runt en del. Trogna läsare har säkerligen koll på att jag tycker om sådant som trädgårdar, hantverkare, museum, slott, caféer, god mat och upplevelser. Jag tar mycket gärna mot tips i den genren – och gärna i kombination med mer barnvänligt som bad och dylikt. Nu är barnen så stora så att de säger att de ibland vill vara själva dagtid i huset som vi hyr  – men när de är med så är det bästa att kombinera med sådant som de kan tänkas uppskatta. För nej, jag har hittills inte fått dem lika passionerat intresserade som mig när det gäller keramik och annat kul :). Tipsa gärna om stort och smått – vi tänker oss nog även över till Köpenhamn någon dag.

2416skåne1I sommar blir det som sagt inga veckor på Gotland, men längtan till ön ligger alltid där latent – och väcks definitivt av bilder som denna från Fantastic Frank via Trendenser. Den här estetiken lockar mig alltid – får förhoppningsvis in något av känslan i växthuset sedan om det blir som jag tänkt mig där.

signature

Sommarbukett

2416fredagsbukettDet är omöjligt att inte gå runt i trädgården och foga samman pioner, rosor, daggkåpa, stjärnflocka och schersmin när de blommar samtidigt. Jag är aldrig mer pastellig och romantisk i uttrycket än jag är just precis nu.

2416fredagsbukett1I går fick det gröna efterlängtat regn och mer verkar vara på gång. När man har en trädgård ser man onekligen på regn på ett annat sätt.

2416fredagsbukett2Med denna sommarbukett önskar jag er en riktigt fin helg!

signature

Want Wear Read Need: juni-16

2416wwrn3WANT Kan man ha för många krukor? Nej, såklart att jag inte tycker det, speciellt inte med ett växthus på gång. I går köpte jag en stor betongkruka på loppis – i dag önskar jag mig den här specialutgåvan av Bergs Potter för Artilleriet. Jag älskar den där klassiska bården och den gröna färgen.

2416wwrn1READ Jag samlar mig för en beställning av pocketböcker inför sommaren. Jag skrev om många lästips här – i dag sitter jag och klickar bland böckerna i denna kampanj. Jag fann bland annat Hilary Mantels självbiografi som jag velat läsa ett tag nu.

2416wwrnWEAR Det är realisationstider i klädaffärerna. Jag får väl ta till mig mina egna tips i dessa tider som jag publicerade här på bloggen för några år sedan, bland annat genom att tänka på tidlösa basplagg. Dagmars Fortuna-kofta är en riktig klassiker som funnits med i många år – perfekt att investera i när den nu finns till bättre pris.

2416wwrn2NEED Sommarmorgon. Jag tycker så mycket om de här orden som kom i ett nyhetsbrev från Svenskt Tenn. Först vaken i huset, morgonsol och glädje över den kommande dagen. Så himla mycket mer än det behöver jag inte just nu.

signature

Drömmen om ett växthus V: I väntans tider

Processed with VSCO with h3 presetJo, det börjar faktiskt närma sig. Det där växthusbygget. Jag går i väntans tider och samlar ting som jag tänker mig där. På loppisrundor tänker jag numera “det kan jag ha i växthuset”. Det fungerar möjligen ett tag till innan jag börjar fylla upp det. Några av de senaste i den genren är denna bricka med fin patina och den klassiska Upsala Ekeby-skålen. Kannan och bambunätet kommer från VIKTIGT/IKEA. Duken från Indiska har jag haft med här tidigare - när den nu finns på realisation slog jag till. Jag har även utökat min samling av redskap från Joseph Bentley sedan nyheten nådde mig att de lägger ner.

2416växthus1Jag var nära att bli med en gammal stege efter att ha sett denna vackra hos Lina Östling. Så tjusigt med patinerade lerkrukor där tänker jag – ett alternativ till klassisk pelargontrappa. Stegen jag tittade på var dock tämligen högt prissatt och jag är osäker på hur mycket plats den tar – kanske skall få huset på plats innan jag inreder det fullt ut… Jag sparar idén och tänker att gamla stegar finns det nog tillfälle att få tag på igen i så fall.

2416växthus2En till som går i väntans tider är Kristin. Jag följer i vanlig ordning hennes äventyr – en av mina favoritbloggar – men närstuderar såklart allt som rör deras kommande växthus. Den här bilden fick mig att fundera ett varv till på den uteplats som jag tänker mig framför vårt växthus. Jag har hela tiden tänkt mig en halvcirkel framför för att balansera upp den kantiga formen, men när jag ser dessa linjer – vi har pinnar med snöre på vår gräsmatta – tänker jag att det kanske ändå är bättre med en rektangulär utformning. Dörren in kommer att vara centralt placerad och om man skall få rum med en sittplats för soliga frukostar framför blir det nog lite snävt att köra cirkelform, eller? Kära bekymmer för tillfället, det är det.

signature

Sommarlov, pioner och minne

Processed with VSCO with f2 presetSommarlovet är här för barnen. Dottern har redan begett sig på ridläger, medan sonen finns kvar här hemma. Huset sjuder av den där svårslagna känslan att allt ligger framför en. Jag försöker att vara i nuet och ta emot all närvaro som jag kan få av mina små. Det känns delvis som om det är på lånad tid med tanke på att de växer så att det knakar och mer och mer lever sina egna liv. Mina pioner har börjat blomma – först ut är Shirley Temple. Och så minns jag konserten för en vecka sedan. Även om det är svala vindar utanför, så är sommaren verkligen här.

signature