Månadens fyra: A

 

1714månadensfyralogga

Alltså, Anna och Ulrika, det var sannerligen fyra kluriga denna gång. Jag har grunnat och grunnat och inte blivit så himla klok egentligen. Men har man gett sig in i leken med trevliga Månadens fyra, så skall man väl inte lägga sig platt när man möter ett visst motstånd. Nej då, man kämpar på:).

Ansikte | Ananas | Alfabet | Adrenalin

1614månadensfyraed

Jo, det hjälper faktiskt lite att glasögon är trend numera och att man kan vara musiker med bågar på näsan. Sedan en vecka har vi en liten son som är glasögonbärare här hemma. Det har varit och är fortfarande en process, men han är såklart finast i världen i sina coola svarta bågar. Även jag fick glasögon i fyran – ett par stora lila saker som satt där mitt i ansiktet. Numera kan jag inte tänka mig att vara utan – har aldrig ens tänkt tanken att bära linser eller göra någon synkorrigerande operation – de är en del av mig helt enkelt.

1714månadensfyra1xNej, den interiöra trenden med ananas har inte varit min överhuvudtaget. Jag äter gärna ananas dock – den här pajen gjorde vi alltid ett tag – nästan dags nu igen när jag påminns om den. I helgen googlade jag recept på Coleslaw och mixade i hop en egen variant till premiärgrillen med hamburgare. Denna gång hade vi inget sött i, men det är gott med lite smakbrytning i om man behagar som ett rivet äpple eller lite ananas. Annons för Marc Jacobs.

1714månadensfyra2Ingen kan förneka Therese Sennerholts drottningkrona när det kommer till grafiska citat på väggarna – jag skrev om trycken första gången 2010. Trenden var allenarådande ett tag och även om den har klingat av, så tycker jag fortfarande att just Sennerholts alster är klassiker som håller. Det senaste samarbetet med Skillinge Emalj är lätt att tycka om. Jag är svag för emaljskyltar och att som här kombinera ett modernt uttryck med ett klassiskt hantverk är så bra.

1714månadensfyra3Ja ni, här talar vi om någon som har ro som sitt favoritord. Adrenalin har väl aldrig riktigt varit min scen så där på allvar. Sure, träningsadrenalin (allt för länge sedan dock), adrenalinet som pumpar i kroppen när man är riktigt engagerad i något i en diskussion eller det där sista-sekunden-paniken-adrenalinet som får en att prestera det man aldrig trott sig vara kapabel till. Men jag börjar för all del bli lite bättre på det där. Att utsätta mig för saker som ligger utanför min komfortabla zon. Jag är nog helt enkelt äntligen tillräckligt trygg i mig själv för att våga hoppa lite mera. Bild här.

Nu blir det lite lättare i maj va:)?!

signature

Tips: Bletchley circle

1714bletchleyDen här lilla pärlan till serie har helt gått förbi mig, men i helgen tipsade @baravackrating om den på Instagram. Den första säsongen gick i repris i Påskhelgen, men jag såg i kapp på paddan i går. Tre avsnitt blir en kväll ungefär. Och såklart att jag blir förtjust i detta. Brittiska efterkrigsmiljöer, fina kvinnoporträtt, skarpa hjärnor och lite krimgåta på det. Den andra säsongen går i gång på söndag i Ettan, så passa på att se den första säsongen som ligger ute på Play i 27 dagar till. Häll upp en stor kopp te och sätt dig till rätta. Rekommenderas varmt!

signature

Den kära våren

1714postpåskSvårt att släppa taget. Om den där ljuvliga påskhelgen som vi välsignades med denna gång. Som att väckas upp ur en dvala.

1714postpåsk3Jag har gått förbi de där syrénkvistarna otaliga gånger i helgen. Stuckit ner näsan och dragit i mig doften.

1714postpåsk2Trädgården har exploderat därute med värmen. Våren känns på riktigt nu. Och i köket blommar äppelkvistarna som jag tog in.

1714postpåsk1Ljuvligt är det. Alldeles ljuvligt.

signature

Fabriken: Påsk

1614fabrikenDet är Skärtorsdag och vi handlar, fixar blommor, lagar mat, klipper gräset – tja allt möjligt i en himla fin blandning. Jag sticker mellan med ett påskinlägg till Fabriken som slagit upp sina portar igen. Mitt bidrag får lov att bli vårt påskris som detta år blir aningen oortodoxt. Det beror nog på att det gröna fullkomligt har exploderat där ute. Min feeling är inte hos björkriset denna påsk, utan jag kände för något helt annat denna gång.

1614påskfabriken1Det blev äppelkvistar från ett gammalt träd i skogen, några syrénkvistar från blomsteraffären tillsammans med mina små glasdroppar och vajande dunfjädrar från förra året. Voila. Påskris anno 2014.

Bidrag till Fabriken.

1614påskfabriken2

signature

Tips: Odlingsbänk

1614odlingsbänkVåra odlingsbänkar på ben från Hasselfors är riktiga favoriter här hemma som skapar rum på det stora trädäcket. Plantagen lockar med 500 kr rabatt denna vecka och då blev vi med två vita till matdelen där ute. De äldre i trärent tänker jag mig att jag skall måla svarta som på bilden för att använda på ett annat ställe. Tips på dem för de är riktigt fina.

signature

Försmak

1614trädgårdsbokNär Helena skrev i går att man kunde köpa Min trädgård är en fest Rusta så där lite innan den släpps, så bar mina vägar dit när vi åkte förbi. Och den är fin. Himla fin. Han och jag har liknande växtsmak, vilket gör att jag lätt faller för boken och alla dess vackra bilder. Många recept finns det med om man blir hågad. Bläddring anbefalles med andra ord. Här har vi skönt Påsklov. Jag hann få med mig några knippen med grönt från torget innan en otålig son tyckte att det var hög tid att åka hem. De belgiska jordgubbarna smakar kanske inte sommar, men nog är man sugen på en liten försmak nu.

signature

De fagraste

1614vitsipporJag inledde Påsklovet med en promenad i skogen och äntligen fann jag dem. När man har en liten bukett av vitsippor i handen – då är det vår så där på riktigt. Nu ståtar några stycken här hemma i min lilla kära Äng. Det allra finaste just precis nu. Med hopp om en bra start på veckan till er alla!

signature