Gröna favoriter: Tomentosum, odlarliv på kniva trädgård, persson melin & yard etc

I dag visar jag några av mina favoriter just nu – inte helt oväntat i det gröna, eftersom blicken är riktat dit denna årstid. Först ut är pelargonen Tomentosum som jag har planterat ett antal sticklingar av. Ni kanske minns ett av mina monsterexemplar från i somras? De här sticklingarna satte jag i vatten i februari och först nu har de fått tillräckliga rötter för ett eget liv i krukor. Så ge inte upp om du tar skott – det kan ta tid!

Jag tycker mycket om tanken att länka samman växter och minnen. Sticklingar och att föra vidare ett växtarv ligger i tiden. Det känns onekligen bra att ta av det som redan finns för att få fler plantor. André Strömqvist skriver så fint om det i nya boken Odlarliv på Kniva trädgård. Jag lånade en hög med trädgårdsböcker på biblioteket för ett tag sedan. Den här tillhör de bästa och kvalar nog in i min egen trädgårdshylla så småningom. Och så skulle jag gärna besöka Kniva Trädgård – får se om vägarna leder till Dalarna.

Jag har tidigare hyllat Signe Persson Melins vaser i serien Boda Blom – bland annat här. De små vaserna är perfekta för vårens första blommor eller för en stickling. Håll utkik vintage!

Jag avslutar med trädgårdsmärket Yard Etc och deras nya lip balm (pressgåva). Jag använder mest Lilla Brukets i genren, men det här med en ton av ananas och salvia är en ny favorit. Doften är ljuvlig!

4 comments

  1. Underbara bilder som vanligt, jag önskar också att jag hade ett växthus trots mina icke gröna fingrar. Ha en trevlig helg i ditt växthus. Häslningar från Åsa

    1. Du får göra en grön hörna inne eller ute! Jag är så glad över mitt glashus – längtade i bra många år efter det – men man får skapa efter sina förutsättningar – tack för dina kommentarer ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published.