Fredagssvepet 14/17

1417fredagI går frågade min frisör om jag har varit utomlands eftersom mitt hår är solblekt. Så är inte fallet, men jag har nog aldrig suttit så mycket i solen så här tidigt på säsongen. Visst skulle jag gärna hänga på en balkong med stadsvy i tunn klänning jag med, men för min del är det växthuset som är ljusterapin för tillfället. Kanske är dags för den där stråhatten nu för att fullända stilen? Jag hoppas på fina stunder i helgen som kommer tillsammans med bland annat påskmarknad. Vi tar väl ett svep innan dess – håll till godo! Other Stories

1417fredag5Systrarna von Sydows nya kokbok kommer ut i maj. Jag har satt den på bevakning, eftersom jag tyckt om de tidigare böckerna. Här är det fokus på mellanmålen och det lilla extra i vardagen – ett ämne som alltid intresserar mig som tycker om alternativ där. Det blir många brickor utburna framöver och jag söker alltid goda recept till fikastunden.

1417fredag3Fin randig bomullsblus med liten volang vid ärmen/H&M

1417fredag1Nya utgåvan av brittiska Harpers Bazaar är riktigt fin. Detta är specialutgåvan för prenumeranter, men även omslaget till den som står i tidningshyllan är ljuvlig. Numret som genomgående har mycket grönt och blommor ur olika aspekter innehåller bland annat det vackraste av editorials med Lindsay Wixson, historien om Constance Spry och författaren Evelyn Waughs tid för magasinet.1417fredag9Jag håller med, Jenny. Påskte från A.C Perch i Köpenhamn – ja tack.

1417fredag4I dag är det säljstart för IKEA:s nya Stockholmskollektion. Jag tycker om möblerna i rotting och kanske skulle man slå till på en lite uppdaterad mattklassiker?

1417fredag6I Stockholm pågår mässan Nordiska Trädgårdar. Jag följer genom sociala media denna gång. Här en idébalkong med vintagetema av @årstidensbästa och @villasmedsbo. Pressbild: Stockholmsmässan.

1417fredag7Helgens läsning blir bland annat Vi Trädgård som jag köpte i går. Lästips på artikel i DN om politisk odling och en ny grön våg av Sverker Lenas.

Den största TV-nyheten denna vecka är – för alla som i likhet med mig fastnade i nyårstider – såklart det här. Kul att det blev min favoritkaraktär! Jag dröjer mig kvar lite i Big Little Lies-världen med soundtracket. Det var ett tag sedan jag såg en serie var så uppbyggd kring miljön och ljudsättningen. Såväl serien som musiken rekommenderas varmt.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

3 comments

  1. Hej!
    Jag bor också i Linköping så jag är nyfiken på var jag hittar en påskmarknad i vår omnejd?
    Älskar Fredagsvepet, så ock idag. Tack för det och trevlig helg till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.