The summer edit II

2517summerVi är inne i Midsommarveckan och Artilleriet dukar upp till dinner for two på ängen. Midsommar är inte en av de högtider jag håller kärast. Det är alltid fint att samlas med familj och vänner och äta gott, men jag är inte speciellt traditionsbunden här med många måsten som skall till. Vädret verkar bli sedvanligt kallt och ostadigt – känns fint att ha växthuset att käka jordgubbarna i.

2517summer1Stjärnbeströdd kaftan från Other Stories.

2517summer2Genom Stiliga HemInstagram fick jag ögonen på nystartade Apartment Stories som riktar in sig på dekorativa föremål till hemmet. De så kallade Floating Stones känns mycket nu med sitt skulpturala uttryck, samtidigt som stenarna är tidlöst vackra.

2517summer3Jag sover gärna i randiga linnelakan i sommar/H&M Home.

2517summer6Och trampar gärna runt i ett par sandaler från danska Shangies by Stilow (tipstack till Jenny).

2517summer4Inredningsbutiken Tambur har hälsat på hos keramikern Jonas Lindholm i Gustavsberg. Jag tycker så mycket om den här typen av miljöer och att man som köpare får följa med hela vägen in. Det ger ett mervärde, än att bara se saker som enskilda produkter. Jag har några små porslinsaskar av Lindholm, önskar mig tekannan och hoppas att ni blir inspirerade att besöka en konsthantverkare i sommar.

2517summer5Ilse Crawford har designat sin första kollektion tapeter Atmosphere för svenska Engblad & co (f d Eco-tapeter). Tapeterna utgår från det handmålade och lanseras i september. Detta är långt från mina egna mönstrade väggar med starka färger, men inte kan jag missa att visa pressbilden med Crawford som alltid inspirerar på olika sätt. Hallå blå skjorta och trähalsband.

2517summer7Jag lägger mest böcker fyndade på loppis i min sommarläsningshög. Adlibris kör kampanj på engelsk pocket. Jag blir frestad att klicka hem Sarah Perrys The Essex Serpent som blev mycket omskriven förra året. En kärlekshistoria på 1890-talet i Essex med ett mysterium – det låter som utmärkt sommarläsning det. Och omslaget är fantastiskt – av Peter Dyer som inspirerats av William Morris. Det finns i olika färger om man är riktig nörd – ja, det är man – här Waterfords omslag.

Billie Holiday – sing it!

4 comments

  1. Vilket härligt svep i vanlig ordning. Jag har varit på resande fot sedan i midsomras så jag ligger lite efter på bloggläsandet. Desto härligare att kunna njuta av allt du bjuder på. Det blev en floating stone här hemma på soffbordet och det blir ett inlägg lite längre fram också. Den är hur som helst ett riktigt smycke här hemma och jag är så nöjd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.