Fredagssvepet 43/17

Den väntar alltid runt hörnet denna tid på året. Det handlar om ett tillfälle när den skall kicka in på allvar och göra att inspirationskompassen definitivt riktar in sig åt ett annat håll. Vad talar jag om? Min kära Adventsförväntan såklart. I går blev jag med en rumsgran. Den står där sida vid sida med några pumpor, men snart är det ensam majestät för detta spår. Innan jag hänger mig åt detta, firar jag av alla starka höstfärger i veckans svep. Håll till godo! Jenny skrev om en ny utgåva med en samling av P.D. James-noveller. Ack så fint omslag – som det går att läsa mer om här. Stämningsskapande till mörka kvällar i läsfåtöljen.

För nu är mörkret här på allvar. Vintertiden nalkas och klockorna justeras. Arne Jacobsen Århus Rådhus

Morris & co har kommit med en ny kollektion i höst med uppdaterade mönster – här Wandle vars originalmönster är från 1884.

Nästa vecka släpps H&M:s samarbete med Erdem – nu kan man titta på hela kollektionen online.

Sidensjalen Erdem hjärta H&M faller mig i smaken, liksom alla fagra Hermès som saluförs på Bukowskis Fashion-auktion. Jag har ingen sådan där osannolik vintagehistoria om att ha funnit en sådan här för tio kronor som man hör ibland. Det tycks inte vara vandringssägner säger vittnen, så kanske, kanske om blixten slår ned…

Every leaf speaks bliss to me. Fluttering from the autumn tree. Emily Brontë

Alla pratar om Stranger things vars andra säsong har premiär på Netflix i dag. Jag har inte sett den harig som jag är, men dras med i den populärkulturella hypen. Kanske skall man ändå? Kanske inte så läskigt ändå? Western är inte direkt min genre heller, men när Michelle Dockery tar på sig hatten i Godless som kommer i november kan jag nog inte motstå.

En av mina höstklassiker.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

  1. Jag lovar! Ingen vandringssägen. Röda Korset i Österbymo, 20sek. Det mest konstiga är att den var exakt likadan som en av mammas gamla Hermés-scarves. Fattar inte hur det gick till, av alla dessa mösnster som finns. Ha en toppenhelg!
    /SARA

  2. Undrar också hur läskig Stranger things är.. Om du tittar måste du berätta! M v h Fånigt lättskrämd

Leave a Reply

Your email address will not be published.