Fredagsvepet 49/18 med lucka i den hållbara julkalendern

LUCKA SJU I DEN HÅLLBARA JULKALENDERN

Den hållbara julkalendern har hunnit till lucka nummer sju. Idag är det jag som står bakom den. Jag har valt att deltaga med en William Morris-längd som jag köpte på loppis för några år sedan. Auktionen finner du här. För mig är det självklart att vara med och slå ett slag för det återbrukade. All vinst från försäljningen av tyget går oavkortat till Naturskyddsföreningen. Varför detta tyg då? Jag ville välja något som representerade mig och som jag tycker är vackert. Mitt första egentliga möte med William Morris var på en stor utställning på Victoria & Albert Museum i London 1996. Jag önskade länge omge mig med den klassiska pilbladstapeten och när vi byggde hus blev den drömmen verklighet. I år har det varit mycket Morris med H&M-kläder och stor utställning på Millesgården. Jag är sedan länge förlorad i mönstren, Morris betydelse för Arts & Craft-rörelsen och tanken om att man skall omge sig med föremål som man älskar. För mig är det numera  självklart att leta efter vackra saker vintage. Det finns så mycket som förtjänar att få glänsa igen. Kanske det här tyget är något som hamnar hos dig? Alla auktioner i julkalendern samlas på denna sida. Kanske finner du något fint där och titta in hos Volang för luckan i morgon.

Sofia på Mokkasin är en annan av deltagarna i kalendern. I veckan var hon uppe i Sundborn. Missa inte ett fantastiskt bildsvep inne hos henne!

Vad inspirerar mig denna jul? Helt klart det mustiga, det nötta och det maximalistiska. Stylisten @Sibella Court från Burlington Hotell.

Fantastiskt brittiskt överdåd i sjuttonhundratalshus i Somerset. Så fint med mötet mellan väggfärgen, sammetssofforna och mattan. Här skulle man gärna sjunka ned med en stor kopp te framför brasan! @houseandgardenuk

Ett tämligen nyfunnet Instagramkonto är @lottulin. Jag tycker om den stilsäkra mixen, klassikerna och all konst. Rekommenderas varmt!

Julmiljö från finska Marimekko. Även här tycker jag om mattan i kombination med det mer grafiska sänglinnet. Ett av de mer lyckade samarbetena den senaste tiden är Krickelin hjärta Marimekko här. Så fint!

På måndag är det Nobeldagen – en av mina favoritdagar i juletid. Fredspriset går i år till Nadia Murad och Denis Mukwege för deras kamp att stoppa det sexualiserade våldet i väpnade konflikter. Jag har läst Murads bok som berörde på många sätt. Nu finns även filmen hos SVT Play. Den skall jag titta på i helgen.

På tal om Nobel vill jag se Glenn Close i The Wife. Litteraturpriset kommer att vara saknat i år. Den här dokumentären står även på listan över saker att se. Förhandspratet står för en av årets absolut mest korkade kommentarer…

Fredagens toner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.