Inspiration: Papegoja av Kenneth Andersson

papegpjaandyland

Andyland, webbutiken som vill göra vackra illustrationer mer tillgängliga, har precis fått in nya motiv av Kenneth Andersson för barnrummet. Djungelmotiven Jaguar och Papegoja har sitt ursprung i illustrationer för en engelsk barnbok. Djungel är ett klassiskt tema i ett barnrum. Här har jag valt att utgå från den färgsprakande tavlan i en inspirationsbild för ett färgstarkt barnrum med en del djungeldjur.

collageandylandtavla

I bakgrunden syns den färgstarka ullmattan Uldum i design av Åsa Gray för IKEA. Från det stora varuhuset kommer också den klassiska korgstolen Agen, den praktiska leksaksförvaringen Vessla och mönsterexplosion i form av kudde Bettan Figur av Caroline Abild Jessen. Sy gardiner med bladmönster av Liv från Åhléns. Fin elefantlampa i dansk design från Royal Shopping. Unikt kramdjur Shwe-Shwe Poppis från Babyshop. Mjukisarna är baserade på teckningar av sydafrikanska förskolebarn och sys av barnens mammor eller far- och mormödrar.

Danska Ida T håller fanan högt när det gäller djurtryck på barnkläder. Här hittar Du bland annat giraffer, apor och kameler. Den fina elefanttröjan från H&M återfinns säkerligen på många barn i sommar. I Liten jag:s serie Friends finns en t-shirt med en fint tecknad giraff hos Russinnet. Sonen hade en invändning mot tavlan. Men mamma, solen syns ju inte! Så solgul t-shirt från Katvigs vår- och sommarkollektion bland annat hos Matador kids. Våga färg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.