Kokböcker för små

johannawestman-copy.jpg

Jag är mycket förtjust i Johanna Westmans kokböcker. Jag och barnen är även stora fan av Johanna & Mixer. Programmet med Johanna och apparaten Mixer med röst av Lennart Jähkel, är stor underhållning för såväl stora som små. Johanna Westman har gett ut ett antal kokböcker för barn. En favorit hos oss är Minsta kokboken som jag har skrivit om tidigare här. Nu kommer en bok för de allra minsta.

Första och Andra Mosboken (en genial titel) är tänkt att fungera som inspiration till nyblivna föräldrar om matlagning för bebisar. Den första mosboken är en pekbok för bebisen och den andra mosboken innehåller enkla recept, råd och tips för att komma igång med bebisens första mat. Konceptet med en liten pekbok och en liten kokbok i en presentförpackning är utmärkt. Jag tror att många föräldrar kommer att ha användning av mosböckerna. En utmärkt present!

På min tid köpte jag Anna & Hugos Barnmatsbok. Det är inte komplicerat att laga egen mat till bebisen, men det skall ändå göras, vilket kan vara ett nog så stort projekt ibland. Anna spottade ut mina egenhändigt ihopknåpade smakportioner i samma takt som jag lagade dem. Burkmaten regerade här ett tag om man säger så… 

(Pressbilder från Rabén och Sjögren)

signature

5 comments

  1. Jag har precis inhandlat “Mat för barn och deras föräldrar”. Dels ger den tips på puréer, men framförallt innehåller den recept för det lite större barnen. Sen står det också om kostallergier och vid varje recept anges det om det är gluten, mjölk eller ägg med och tipsar om vad man kan ersätta med. Sen står det också kort om kostallergier och lagstiftning om hur förpackningar ska märkas mm.

  2. Hummmlan: Visst är det så! Jag blev smått förskräckt när jag skrev upp våra standardrätter på ett papper i söndags. Hu! Inspiration och kraft – ja tack!Ingrid: Det verkar vara en riktigt bra bok! Smart att ange ersättning vid varje recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *