Huvudet snurrar

Det snurrar ordentligt i huvudet just nu. Hittills har det varit väntan på tomtbesked för att följas av väntan om besked om vår huskombination var möjlig att få till. Nu har vi skickat in ett underskrivet kontrakt om tomten och huset. Nu är väntan över. Huset kommer att byggas. Så väl allt finemang.

Nu börjar en annan process när det gäller att inte förvirra sig helt när det gäller alla val som skall göras. Jag behöver bryta ned rum för rum känner jag, samtidigt som det är viktigt att bevara tanken kring huset som helhet. Jag känner starkt att detta skall vara ett familjehus där vi skall använda alla kvadratmetrarna till vardags. Det gäller att utgå från hur vi kan tänkas leva i huset. Det är bara att ta fram det rutiga blocket och sätta sig ned och skissa samt sudda fram och tillbaka i bildbehandlingsprogrammet på datorn. Det kommer att bli ett fint hus – nu gäller det bara att få ihop allt också!

Köksinspirationsbilder från danska Bo Bedre.

4 comments

  1. Först och främst: gratulerar till husbyggandet! Vad kul att ni har fått en tomt, och att ni har hittat ett hus.Sedan, välkommen i klubben. 🙂 Sitter själv med klinkerplattor som lånats på prov för att testa ljus, tapeterrullar i hög och offerter från olika kökstillverkare. Och orsdag kl. 18 kommer snickaren. det är många trådar att ha koll på och en bra planerarbok (jag har en med plastfickor som man kan lägga in tygprover och annat i) samt datorn underlättar en hel del.Lycka till med husbyggandet!

  2. Du står inför en utmaning – men en rolig sådan! Försök att njuta av alla val. Jag är säker på att du kommer att få ihop det så att det blir både vackert och funktionellt!

  3. Caroline: Tidlöshet och less is more är liksom jag i ett nötskal 🙂 Bättre att rensa bort, än att lägga till för mycket. Jag gillar tanken på ett hus som är klassiskt i grunden och som snarare förändras genom detaljer.Lox: Tack så mycket! Jag har köpt ett blocksystem med sju olika flikar i som jag skall börja skriva i ikväll. Det är himla mycket, men samtidigt kul och utmanande. Det gäller nog att bena ned grejerna bara. Kul att höra från någon mer i branschen!Annika: Tack! Det är ju himla kul alltihopa. En sak i taget, så blir det nog finemang till slut :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.