Tidiga julklappar

Eftersom tomten inte kommer till mammor, gäller det att ta saken i egna händer. Jag har tjuvstartat med att köpa två vackra böcker till mig själv. Jag har skrivit om fotografen Birgitta Wolfgang Drejer och boken Decemberdage. Boken anlände i förra veckan och den är rent ögongodis. Jag är mycket svag för livsstilsböcker och här förenas fantastiska fotografier med recept och pyssel. Jag kommer förmodligen inte att göra så mycket från boken, utan jag ser den mer som inspiration för att försättas i rätt stämning. Boken är helt enkelt makalös vacker på ett sätt som jag faller handlöst för.

I går anlände Nordliv som även den har duon Dorrit Elmquist och Birgitta Wolfgang Drejer som kreatörer. Även om många av hemmen inte alls är min stil egentligen, sugs jag in i boken av den suggestiva stämningen och de underbara fotografierna. Denna bok blev genast en av mina absoluta favoriter i inredningsgenren och då har jag en hel del böcker i bokhyllan.

Som synes – jag resignerar inför dessa böcker och kan inte annat än att varmt rekommendera dem. Inspiration på mycket hög nivå!

Bilderna kommer från Dorrit Elmquists sida.

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *