Bra sommarting

brasommargrejer-copy.jpg

Några små ting som är nya i hushållet och som fungerar alldeles utmärkt i sommarköket.

* Jag pratade om att jag ville ha en grillpensel i silikon. Nu finns det stora varuhusets Envis i kökslådan. I denna ljuva sommartid med regn och blåst har vi icke grillat, men jag har väl penslat andra grejer. Penseln fungerar alldeles utmärkt. För trettionio riksdaler får man en större och en mindre pensel. Fyndigt!

* En Strawberry Topper skulle kunna vara en sådan där sak som blir liggandes i kökslådan. Det är en liten manick i stål som tar bort det gröna på jordgubbar. Det kan tyckas som en överflödig sak, men jag gillar den mycket. Den kostar runt tjugo kronor och tar effektivt bort grönt från jordgubbarna utan kladd. Rekommenderas varmt!

Nu må bara solen komma tillbaka för maximal nytta av sommarprylarna :)!

Det bästa tipset för strandliv – när nu det blir – hittas här!

10 comments

  1. Ja den där till jordgubbarna håller jag med om att det ser ut som en såndär pryl som glöms bort men man kasnke skulle testa för jag hatar jordgubbsfröna under naglarna och de röda finger topparna som hör till sommarens gubbar=) Kram Kram

  2. Jordsgubbssnopparen är suverän. Funkar även att dra ur benen på laxen så den har användning året om.

  3. Älskar vår silikonpensel! Bland det bästa är att den går att ta isär och sen köras i diskmaskinen. Väldigt bra när man har penslat feta marinader.En jordgubbssnoppare kanske vore nåt att satsa på. Ser ut att fungera utmärkt som kort pincett också. Kan ju vara bra när man bakar/dekorerar sina tårtor!Hoppas ni får sol snart så ni kan njuta av grillen!

  4. Båda lät ju enkla och smarta. Det gör ont att rensa jordgubbar med något så när lång tumnagel! Kanske en present att anlända i brevlådan dagen innan midsommar till årets värdpar?

  5. Mia: Den är kalasbra! Testa! Jag har aldrig gillat att pilla bort det gröna på jordgubbar heller :). KramÅse: Jag kan tänka mig att den fungerar till mycket. Tack för tipset!Roxanna: :)Ida: Träpenslar med borst är ack så vackra, men de blir ack så fula av all kladdig marinad på sommaren. Silikon känns bra och är lätt att rengöra på ett annat sätt. Testa snopparen du. Den fungerar alldeles utmärkt! Tack! Hoppas att sommaren återvänder till Sverige snart!Caroline: Jag gillar båda mycket! Förmodligen en mycket uppskattad present till någon som skall rensa ett antal liter jordgubbar ja 🙂

  6. Strawberry Toppern lät som en given liten present till midsommar! Fast jag förstod inte riktigt om den gick att köpa någonstans?

  7. Jo, jag ringde till Cervera och där verkar dom ha något i tångväg så det får bli en vända dit för ev. inköp.Tack för tipset!

  8. Var tvungen att pröva strawberry topper som du skrev om och oj vad jag tycker om den. Nu går det att rensa jordgubbar utan att bli smutsig och klabbig. 1-0 till en vad jag och andra förut tyckte var en onödig pryl! Tack för trevlig läsning och inspiration i din blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.