Plock: Stora varuhuset

fyragangerikea-copy.jpg

Jag fortsätter på den något minimalistiska linjen i ett litet plock från den katalog som kommer till brevlådorna i dagarna. Vitt, basalt, men ändå tjusigt på sitt sätt.

* Barnstolen Minnen med tillhörande bord har en lite nostalgisk form som lär bli populär i barnrummen framöver.* Textilien Saralisa av Cilla Ramnek kom i vintras, men jag tycker fortfarande mycket om den. Till skillnad från en del andra flortunna tyger som skulle tjäna på att bli lite stadigare i kvalitén hos IKEA, känns den här rejäl. Det förtjänar god design. * Produktiva Edholm/Ullenius har formgivit mönstren till en del av serien Färgrik. Här syns en skål.* Nu är det dags att förnya fönsterbrädorna med lite nya växter. Jag gillar Anne Nilssons klassiska former i krukan Bladet – som gjord för en orkidé.* En klassisk form har även Jon Eliasons ljusstake i vitt stengods. Less is more är snyggt när ljuset får spela huvudrollen.

5 comments

  1. Köpte en tygbit här om dagen av saralisa, tanken är att förnya min tygtavla:) Krukorna är suveräna, finns i många ex här hemma! Kram Mia

  2. Underbart att du kan ta russinen ur kakan och presentera dem snyggt. Jag hade aldrig sett och lagt märke till dessa ting i Den stora katalogen.

  3. Man tackar! Otroligt skönt och inspirerande att du väljer ut och pekar på klockrena inredningsdetaljer och modeattiraljer när man själv drunknar i alla andra måsten.HälsarAnna I.PS. En fäbless för mättad plommonlila har smugit sig in här och var… har du fler tips om inredningsprylar eller textilier i den färgen? Känner för en försiktig förnyelse här hemma (läs kuddar, ljuslyktor, skålar…).

  4. Jag som var besviken när Ikea katalogen damp ner. Uppenbarligen gav jag den inte en chans, det ser superfint ut när du lyft fram det…

Leave a Reply

Your email address will not be published.