Fredagssvepet: Vecka 35

Med septembers första dagar kom hösten. Brr, men även hög, klar och fin luft. Vi firar väl in dessa nya vindar med ett fredagssvep. Håll till godo!

Amerikanska magasinet Rolling Stone pryds av Mad Men-stars. Det svartvita bildspelet med behind the scenes är godis för oss fans. Titta in och njut av fotograf James Minshin III:s bilder.

35fredag11-kopiera.jpgÅrets Rosa Band är designat av Liselott Watkins. Fashionabelt med det essentiella i fokus. Pressbilder: Rosa Bandet

35fredag10-kopiera.jpg

I veckan var det då äntligen premiärvisning av Höganäs nya hypade serie av Front. Jag hade inte möjlighet att närvara vid pressvisningen, men det finns rikligt med bilder bland annat i Höganäs Keramiks blogg för den intresserade. Det dröjer några veckor innan man kan lyfta i tingen i affärerna. Det skall bli roligt att se allt i verkliga livet. Pressbild: Höganäs Keramik.

35fredag2-kopiera.jpg

Ett riktigt höstigt energigivande omslag till den nya boken om Rosendals trädgårdar. Här får man följa trädgården under ett år tillsammans med maten. Provläsa kan man göra här. Rakt upp på min önskelista.

35fredag8-kopiera.jpgHöstmysiga sockar från Indiska.35fredag9-kopiera.jpgLivsord enligt Mimou.

35fredag5-kopiera.jpgEfter alla stylade bilder är det faktiskt skönt att se back to basic där man verkligen får se keramiken och färgskiftningen. Fat från Mateus/Urban Living.35fredag1-kopiera.jpgI höst blir det fransk couture hos H&M. Det blir väldigt spännade att se vad som kommer av detta.

35fredag7-kopiera.jpg

Man kan ju inte låta bli att tjuvlyssna. Det är magiskt.

Tina Hellbergs sidor i Elle Interiör är alltid en fröjd för ögat. Senast var det sensommarblommor i fokus. Vackert, vackert. Fotograf: Magnus Anesund för Elle Interiör.

Barnen delar inte riktigt min svaghet för kanel och äpple. Men om man toppar det hela med kola kanske det slinker ned? Den här varianten på den klassiska äpplekakan verkar för god för att motstå. Av Anna Wendt med fotografi av Lisa Björner ur Elle Mat & Vin.

Höstromantik från Beach House som säljer sängkläder. Jo tack, där skulle man väl kunna sitta en stund.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

19 comments

  1. Alltid lika underbart inspirerande att komma hit och läsa Weronica :)Jag har inte hakat på Mad Men men, Rolling Stones fotografer inspirerar alltid med sina snygga settings i repotagen. Jag tror att Fronts arbete kommer att lyfta Höganäs! Det känns nytt men samtidigt fortfarande Höganäs, vilket jag tycker är en perfekt kombination!Det ser för underbart ut med höst vid havet och att sitta insvept i ett duntäcke i en gungstol med en kopp hett thé. Balsam för själen.Önskar dig en härlig septemberhelg med äppelkaka på verandan. Kramar/Diana

  2. Många fina saker här idag. Robyn äger!Exakt den färgen plommon, har jag på min Mateussamling tillsammans med sandfärgat.Äppelkakan kan man inte motstå.Trevlig helg Kram LiseLotte

  3. Åh så mycket fint! Även jag har blivit en Mad Men-toka. Njuter a box nummer två varje kväll och njuter av Don & Co. Ska genast spana in reportaget. Den där Mimou-kudden känns nästan som ett måste! 🙂 Trevlig helg!!

  4. du har verkligen fångat hösten o dess färger och höstmurr 😉 fantastiskt fredagssvep..o sängkläderna skulle jag verkligen vilja ha :)ha en härlig höstlig helg :)kram Åsa

  5. Åh, dina fredagssvep är SÅ trevliga att beskåda!!!!Jag kan säga att presseventet för Höganäs i onsdags var mycket trevligt! Fina grejer, god mat och nice goodie-bag. Sedan är det en annan femma att jag och Anna ser en hel-stiffa ut på fotona som visas på Höganäs blogg – hahaha. Men det bjuder vi på :-)Trevlig helg kära W!

  6. Måste säga att av alla dina härliga fredagssvep var detta ett av de bästa….Underbara bilder!Jag liiiiiider för övrigt i min längtan efter Mad men 4. Dröjer nog dessvärre innan den kommer till Sverige, eftersom säsong 4 går för fullt i USA nu i höst!

  7. Äntligen fredagssvep igen… Jag har längtat, och för mig är det banne mig ännu viktigare nu när jag har börjat arbeta efter 4 års föräldraledighet. TACK för att du lyckas få mig i fredagsstämning. Och trevlig helg!

  8. Vilket härligt fredagssvep! Fronts Höganäskeramik är jag mycket nyfiken på och kommer vara först på plats att klämma och känna när det ges möjlighet.Trevlig helg! /Britta

  9. Härligt fredagssvep med massor av inspiration! Jag tror som du, att Höganäs Front-samarbete kommer att ge de gamla klassikerna ett ordentligt lyft. Jag har fallit för den fina tekannan, den lär jag gå och klämma på när produkterna har hittat till butikshyllan. Och Robyn…hon går från klarhet till klarhet, precis som du gör med din blogg! Ser mycket fram emot vad vi kommer att få läsa och inspireras av här under hösten!Ha en fin fortsättning på helgen!

  10. Vilket härligt fredagssvep! Mad Men har jag bara sett några avsnitt av, men jag kanske borde slå till på boxarna? Fronts keramik för Höganäs är jag väldigt nyfiken på. Ge mig sockorna, kudden och ett gäng Matteus-tallrikar också. Säkerligen kommer även H&M:s senaste samarbete väcka habegär hos mig. Spännande höst att se fram emot!

Leave a Reply

Your email address will not be published.