Fredagssvepet: Vecka 43

Det här är det fyrtionde fredagssvepet som jag publicerar här på bloggen. 40! Inte klokt! Jag firar med några klassiska moves från Cliff. Hipp, hipp!

Som den Svenskt Tenn-tant som jag är så är det Estrid och Josef ständigt aktuella. Det finns något för varje sinnesstämning och säsongskänsla. Just nu klappar hjärtat lite extra för klassiska Aristidia i grått. Bild från Sköna Hem av Anna- Johanna Bonnier och Lena Widenfelt. Foto: Hélen Pe. 

43fredag2-kopiera.jpgPå söndag är det då dags. Bu! Wordart från Ali Edwards som kan laddas ned gratis här. 43fredag4-kopiera.jpg

Watt & Weke lanserar en nyhet för säsongen med fina Kami av Anne Nilsson. Tanken är att utnyttja fästet för julstjärnan under en längre period än bara adventstiden. Vackert och upp på min önskelista.

43fredag7-kopiera.jpgLite orange pynt kan man väl kosta på sig så här i pumpatider. Askar från Hermès.43fredag10-kopiera.jpg

Nix, det lär inte bli afternoon tea på Ritz i helgen, men man kan ju köra konceptet hemma istället :). Vi har bakat scones på eftermiddagen istället för till frukost de senaste helgerna. Jag varvar mellan plommonmarmelad och lemon curd på mina. A piece of heaven, eller något i den stilen, även om man inte är i London.

43fredag13-kopiera.jpgSå vackert! Upp på önskelistan den med. Duktiga fotografen Karin A:s fina almanacka med träd finns på Signerat.43fredag5-kopiera.jpgToffelmys från Indiska.

43fredag9-kopiera.jpg

Det går åt mängder med ljus just nu. Precis som det skall göra denna årstid. Natten mellan lördag och söndag väntar dessutom vintertiden. Delsbo Candle har ekovänliga ljus av riktigt stearin. Pressbild: Delsbo Candle. Foto: Anna Kern.

43fredag8-kopiera.jpgDet skulle väl vara de där väskorna då. Om man nu skulle på tesittning på Ritz i helgen :). Väskor från Alstermo Bruk.43fredag3-kopiera.jpg

Therese Sennerholt syns överallt för tillfället. Nu kommer snart en ny kollektion. Jag glädjs åt min tavla och sätter upp hyllningen till hemmet på önskelistan. Den fanns tidigare som stor väggdekal i Rädda Barnens designshop, men ser nu ut att komma som tryck. Fint. Och jag älskar hur orden fås till just där. Styling av Lotta Agaton. Fotograf: Henrik Bonnevier från Agatons blogg. Trycken har även synts hos t ex Trendenser i veckan.

43fredag11-kopiera.jpg

Musiken i Skavlan är ibland det bästa med det programmet. Tidigare i höstas var norska Christel Alsos med. Jag gillar henne. På höstplaylisten på Spotify finns Please Say med. Länken går till en liveupptagning på Youtube.

Kanske en film till helgen? Vi såg Vildingarnas land för några helger sedan med svenskt tal, men missa inte att även se den på originalspråket. James Gandolfini (Tony Soprano) är briljant som Carol. Filmen berörde mig mycket.

Med spökerier eller ej – jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

18 comments

  1. Wow! 40 fredagssvep är verkligen värt att fira. Och oj, vad tydligt det blir att tiden bara rinner iväg… Väldigt fina och inspirerande bilder idag. Jag blir dessutom nyfiken på de där tofflorna. Älskar mina ballerinatofflor från Shepherd men kan behöva lite omväxling. Trevlig helg!

  2. 40!?! Verkligen något att fira! Jag kom nyss hem efter att ha varit borta i en vecka och en av de bra sakerna med att komma hem var att jag hade en hel veckas läsande här på bloggen att ta igen – ren njutning. Din blogg är bäst! :-)/ Karolina

  3. Oj 40, det var värst, bra jobbat! Vi brukar lyssna på musiken till Vildingarnas land, den är så härlig :-)Men vart tog returpåsen vägen, föll den bort?Trevlig helg!Jenny

  4. 40 svep – det är många det! :-)Fint svep även idag! Watt&wekes känns som en riktig nyhet – har ingen kommit på denna roliga idén förrän nu? (Jag kan inte minnas att jag sett nåt liknande…)Här är godiset uppackat, och för säkerhets skull även provsmakat, så nu är vi redo för eventuella dörrknackare :-)Trevlig helg!

  5. Här på bloggen finner man alltid ett slags härligt lugn. Jag blir glad och uppfylls av dina vackra bilder och fina formuleringar. Igår sprang jag på de allra vackraste teburkarna med saliga blandningar av svart, rött och grönt te. Två hundra kronor var priset så jag lät bli, men nu blev jag lite sugen på att unna mig ändå. Novembermörkret ligger snart över oss som en svart filt och då behövs ljuspunkter!Trevlig helg! :)/Maria

  6. Jag tackar för alla fyrtio fina fredagar! Men oj, tänk så fort tiden går!Jag känner mig fortfarande lite smått betuttad i det “Sköna Hem-hem” som du visar bild från längst upp och gillar Hélens bilder så mycket. Alltid. Toaletten får mig att tänka på ert snygga och klassiska schackbad. :)Så fiffig lampskärm – påminner den inte lite om Le Klint-klassikern. Eller mycket. Gillar den så klart. Själv är jag så fiffig att jag istället använder lamphållaren (självklart är alla av teak och med svartvit textilkabel – vad annars när det är är Linas lampor) till mina fönsterlampor även till julstjärnorna. Det är bara att trä över de stora papp-skärnorna och den allra största skärmen går att sätta direkt på lampglaset. Annars tar jag bara av glaset. “Tjick” och så har man en supersnygg upphängning till stjärnan istället för den tråkiga plasthållaren som brukar följa med. Den kalendern väckte upp formhjärtat. *dunk, dunk*. Jag har haft en liknande idé på lut, men här är det ju så fint som det bara kan bli. Än en gång – tack fina W för god helginspiration. Tror nog det blir lite scones på söndag här med, nu när burken med curd bränner i kylen. :)Kram kram.Lina

  7. Oj så mycket fint! Massor att kolla vidare på märker jag! Gillade verkligen de där tofflorna från Indiska. Och fotografen måste jag gå in på hans blogg. Vad roligt att hitta hit till dig – hit kommer jag gärna fler gånger :)Jenny

  8. Lika härligt som vanligt att kika in på ett av dina fredagssvep och vad kul att du gillar almanackan med träd, så glad jag blir! Tack! Jag fastnade också lite extra för tofflorna & ska kika vidare på Therese Sennorholts tryck. Hoppas du mår bättre nu. Tack vare massor av gott te är jag nu nästan frisk. Ha en härlig helg! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.